Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

25-godišnja Dubravka Krstić u predstavljala Biograd u Francuskoj

25.09.2013. 22:00
25-godišnja Dubravka Krstić u predstavljala Biograd u Francuskoj


U duhu odluke za promicanje regionalne aktivnosti poduzete prije mjesec i pol dana, tijekom 8. Opće konferencije Gradonačelnika za mir održane u Hirošimi u Japanu, kada je Grad Biograd na Moru predstavljala Jasminka Bajlo, dopredsjednica Udruženja vizije kampanje 2020., izvršne članice najveće svjetske nevladine asocijacije Gradonačelnici za mir (Mayors for Peace) – gradovi Granollers (Španjolska), Aubagne (Francuska) i Biograd na Moru, organizirali su prvu Konferenciju gradova za mir na Mediteranu.
Međunarodna asocijacija Gradonačelnici za mir zasad broji 5.736 gradova iz 157 zemalja i regija s oko milijardu stanovnika, od ukupno sedam milijardi stanovnika na Zemlji, a prvenstveno se zalaže za borbu protiv nuklearnog naoružanja, ali i za mir u svijetu. Kao jedan od 14 gradova podpredsjednika (Hirošima je stalni predsjednik), aktivnostima u organizaciji i u Hrvatskoj Biograd se nametnuo kao regionalni lider Gradonačelnika za mir.
Grad Biograd na Moru je među prvim gradovima izvan Japana koji su potpisali “Poziv gradova kao podrška Protokolu Hirošima – Nagasaki” radi eliminacije nuklearnog oružja.
– Sudionici su se na plenarnoj sjednici i na radionicama bavili širokim spektrom mirovnih pitanja, ulogom gradova u promicanju nuklearnog razoružanja i uspostave trajnog mira te koje aktivnosti za uspostavu trajnog mira treba provesti u ovoj regiji, kazala je Dubravka Krstić koja je uz Melisu Keser na konferenciji predstavljala Biograd.
Krstić i Keser rade u biogradskoj Gradskoj upravi, jedne su od gotovo 13 tisuća mladih ljudi u Hrvatskoj koji su dosad iskoristili mogućnost zaposlenja na godinu dana uz mjesečnu naknadu od 1.600 kuna, kako bi stekli radno iskustvo potrebno za trajniji radni odnos.