Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zadarski komorni orkestar oduševio Beč

Autor:

25.10.2008. 22:00
Zadarski komorni orkestar oduševio Beč


Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem Ivana Repušića oduševio je u svečanoj dvorani Radničke komore u subotu navečer bečku publiku koja je glazbenike nagradila burnim pljeskom. Na programu Zadarskog komornog orkestra sa solistima Vedranom Koceljem, truba, Danijelom Detonijem, glasovir, i Petritom Čekuom, gitara, bila su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Brune Bjelinskog, Antonia Vivaldija i Benjamina Brittena.
Bio je to peti koncert u sklopu četvrtog Festivala hrvatske glazbe u Beču koji traje do 18. studenog, a obuhvaća 12 koncerata klasične, zabavne, jazz i izvorne klapske glazbe.
U sklopu Festivala hrvatske glazbe večer prije su u Boesendorfer dvorani u Beču koncert održali pijanistica Susanna Artzt i violončelist Othmar Mueller, koji su izveli djela Franza Schuberta, Božidara Kunca, Frederica Chopina i Dore Pejačević.
Inicijator četvrtog Festivala hrvatske glazbe u Beču, voditelj Muzičko-informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb Davor Merkaš, izražavajući zadovoljstvo što su koncerti bili jako dobro posjećeni te što je uz hrvatsku publiku bilo i dosta austrijske, rekao je kako je “jedan od ciljeva Festivala dio naše bogate glazbene baštine predstaviti austrijskoj publici”.