Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Ilirija zadovoljna održanim sajmom

25.10.2010. 22:00
Ilirija zadovoljna održanim sajmom


Prekjučer je zatvoren 12. Biograd Boat Show. Kako kažu u hotelskoj kući Ilirija, završena je najveća izložba plovila u Hrvatskoj na kojoj je, u četiri dana, izloženo 247 brodova. Biograd Boat Show organiziran je  unatoč krizi koja je posebno pogodila sektor nautike, broj izloženih plovila bio je na razini prošlogodišnjih uz kvalitetniju ponudu i predstavljanje plovila te nešto veći broj izlagača u odnosu na prošlu godinu. Na izložbi je sudjelovalo više od 185 izlagača.
– Ove godine zadovoljni smo prvenstveno kvalitetnijom ponudom i predstavljanjem plovila i izlagača. Imali smo iznimno veliki broj premijera, svjetskih, europskih i regionalnih te čak šest hrvatskih premijera uz veliki broj potpuno novih plovila. Počastilo nas je i lijepo vrijeme uz znatno veći broj posjetitelja u odnosu na prošlu godinu. Mogu reći na kraju da je Biograd Boat Show jedan je od rijetkih nautičkih sajmova koji se svake godine razvija, unapređuje svoju ponudu i kao mjesto poslovnih susreta postaje značajna karika u turističkom segmentu, rekao nam je u kratkom razgovoru direktor BBS-a Milan Šangulin.
Prekjučer je dodijeljeno i posebno priznanje Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije marini Kornati za promicanje nautičkih vrijednosti te za 12. za redom organizaciju Biograd Boat Showa. Inače, Marina Kornati je kolijevka nautičkog turizma u Hrvatskoj i druga marina u Hrvatskoj po broju nautičara, ali s najveći brojem regata na svijetu. Priznanje je u ime marine Kornati preuzeo Šime Mandić, tehnički direktor marine.