Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Lišanima i pošta

25.10.2010. 22:00
U Lišanima i pošta


Iskreno se nadam da bi konačno Lišane mogle dobiti poštu i biti im vraćen poštanski broj koji smo imali do početka rata. Hrvatskim poštama ponudt ćemo prostor za koji neće trebati plaćati najamninu, kaže načelnica Dević
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisalo je javni natječaj za prikupljanje ponuda za izgradnju javno poslovne zgrade u Lišanima Ostrovičkim. Radi se o projektu koji se financira sredstvima iz programa EIB2. Prema natječajnoj dokumentaciji projekt bi trebao biti realiziran najkasnije sredinom iduće godine.
Izgleda da se konačno bliži kraju višegodišnja saga obnove Braština. Ugovor s Ministarstvom mora potpisan je lani nakon što je zemljište na kojem se nalazi već jednim dijelom izgrađen administrativno-poslovni objekt Braština konačno je uknjiženo u vlasništvo Općine Lišane Ostrovičke jedan kroz jedan.
Na površini od 900 metara četvornih nalazile bi se općinske i društvene prostorije, pošta i drugi sadržaji.
– Iskreno se nadam da bi konačno Lišane mogle dobiti poštu i biti im vraćen poštanski broj koji smo imali do početka rata. Hrvatskim poštama ponudt ćemo prostor za koji neće trebati plaćati najamninu, kaže načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević.