Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Koncentracija najbitniji čimbenik za pobjedu

25.10.2011. 22:00
Koncentracija najbitniji čimbenik za pobjedu


To je recept i za Rijeku gdje moramo nametnuti svoju igru i ne dopustiti domaćinu da se razmaše – smatra Čakarun


Nakon prve pobjede u ligi košarkašima Borik-Puntamike je mnogo lakše pripremati se za novi ispit, ovog vikenda u Rijeci. Plus 29 protiv Dubrovčana ubrizgalo je veliku injekciju samopouzdanja za Plantakove igrače koji zdušno treniraju i pripremaju akciju osvajanja nova dva boda na gostovanju kod Kvarnera. Bude li preslikana igra od prošle subote imamo itekako osnove, no i Riječani svog konja za trku imaju, a to su potvrdili odličnim ulazom u sezonu s dvije pobjede i jednim porazom. Ove dvije momčadi poznaju se vrlo dobro igrajući godinama međusobno u A-1 ligi, a nerijetko znaju odigrati pripremne utakmice. Ipak, ova natjecateljska donijet će neke novine kako za stratega Puntamičana Nevena Plantaka, tako i za njegovog kolegu na klupi Riječana, Aramisa Naglića. Razlog su novi igrači koji su uselili svlačionicu jednih i drugih. Rosteri ovih momčadi bitno su izmijenjeni u odnosu na lani u ovo doba i bit će zanimljivo vidjeti što su treneri uspjeli pripremiti za ovaj dvoboj. Hoće li novi igrači donijeti prevagu ili će starosjedioci poput Marijana Čakaruna iznijeti veći dio tereta na svojim leđima. Kako bilo, centar zelenih razmišlja u smjeru nove pobjede svojeg kluba te smatra da će koncentracija i pristup biti ti čimbenici odluke.
– Protiv Dubrovnika smo izgledali odlično. Pokazali smo da imamo raznovrsne igrače i potvrdili da kada odigramo maksimalno koncentrirano, s bespoštednim pristupom da i bolje momčadi od Dubrovnika protiv nas nemaju šansu. Bitno je da smo se napokon kompletirali i pokazali da možemo biti na tragu odličnih lanjskih izdanja.
Što očekujete Rijeci?
– Nadamo se pobjedi. Imamo pravo na to računati pod uvjetom da budemo pravi, kao protiv Dubrovnika. I u prva dva kola u kojima smo izgubili nismo loše igrali, ali s druge strane su nam se nalazili kvalitetniji protivnici. Iako u ovoj ligi koja je izjednačena kvaliteta ne vrijedi ništa ako se ne uđe u utakmicu maksimalno koncentrirano. To je recept i za Rijeku gdje moramo nametnuti svoju igru i ne dopustiti domaćinu da se razmaše.
Kvarner je prije početka lige uz Dubrovnik svrstavan u kategoriju klubova koji će zauzeti samo dno ljestvice. Ipak, pokazalo se za sada da su puno kvalitetniji od najavljivanog.
– Oni su sklapali roster pred početak lige i još uvijek im dolaze novi igrači tako da ni mi ne znamo u kojem će sastavu izaći protiv nas na teren. Dosta je to izmijenjena momčad u odnosu na lani, a koliko sam uspio povezati iz izvještaja glavni igrači su im Češković, Šimović, Salamun, Juričić i Surina. Otvorili su ligu s domaćim porazom od Splita, ali su onda dva puta u nizu slavili, u Dubrovniku i u prošlom kolu doma nad Zabokom što je dovoljno upozorenje o kakvoj se opasnoj momčadi radi.
Vraća li se za Rijeku dugo ozlijeđeni Marić?
– Nažalost, još neće moći igrati i njegov izostanak nam nikako ne odgovara, ali dobro je dok mlađi poput Banića i Grabovca mogu odgovoriti zahtjevima koji se pred njih postavljaju. Imamo 12 igrača i svaki od njih može na pravi način zamijeniti onoga koga nema – za kraj je kazao Čakarun.


Vraneš i Ramljak prava pojačanja




Protiv Dubrovnika svidjeli su se novi igrači, Vraneš i Ramljak.
– Bilo je nekih promjena u momčadi kako je prvenstvo počinjalo i srećom su ova dvojica igrača uspjela pohvatati jako brzo konce naše igre i vidjeli smo svi koliko su energije donijeli u utakmici protiv Dubrovnika. Vraneš je pokazao da je svestran igrač i bit će bitan dio naše momčadi, dok Ramljak pogotovo kada fizički bude spreman sa svojim iskustvom i rutinom će nam puno značiti.