Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Opatija potvrdila – Zadru neće biti bajno na gostovanjima

25.10.2011. 22:00
Opatija potvrdila – Zadru neće biti bajno na gostovanjima


Zadrani će put do ostanka morati potražiti na domaćim utakmicama, a prvu priliku za to imat će u 4. kolu protiv Siska


Odbojkaši Zadra i nakon drugog gostovanja ove sezone još čekaju prvi osvojeni set. Nakon 0:3 u Splitu istim rezultatom momčad s Višnjika poražena je u Opatiji koja je, pomalo neočekivano, osvojila maksimalnih devet bodova. Zadar je ostao na tri boda (Šibenik 3:1), a propušteno iz Opatije više se ne može vratiti. Premda se nakon svakog poraza može govoriti o tome da su i poraženi “imali svoju šansu”, momčad koja izgubi 0:3 teško može konačan rezultat nazvati “nesretnim porazom”, bez obzira na priliku koja se Zadru ukazala u drugom i trećem setu. Jer teško je očekivati da se te svaki set koji ponudi bilo kakvu neizvjesnost na kraju i osvojiti. Zadar će put do ostanka morati potražiti na domaćim utakmicama, a prvu priliku za to imat će u 4. kolu protiv Siska, sastava koji, poput Opatije, nakon tri kola ima isto toliko pobjeda. Dovoljan je to razlog za respekt Siščana, koji su po stažu već starosjedioci u ligi.
Nakon svakog kola sve je jasnije s kojim će se momčadima Zadar boriti za ostanak. U toj je kategoriji za sada Split, koji je na gostovanju kod Rijeke ukupno osvojio svega 30 poena. Ne briljira ni Šibenik koji se i u Zadru predstavio u skromnom izdanju, a za sada je u opasnoj zoni i Varaždin, svojevremeno prvak Hrvatske. Impresivno ne izgleda ni Centrometal, a pravu vrijednost Vukovara i Daruvara tek treba vidjeti. Sve ostale momčadi trenutačno ostavljaju dojam da su korak ispred Zadra. Opet, s obzirom na poteškoće s financijama u velikoj većini klubova nikad se ne zna koji bi klub tijekom sezone mogao upasti u probleme.
Drugo kolo Prve B lige odbojkašica donijelo je Zadru prvu pobjedu. Bez većih poteškoća ekipa Roberta Kresoje u svojoj je dvorani pobijedila Dubrovnik i tako je nakon dvije utakmice na polovičnom učinku. Poput svojih muških kolega i Zadranke će se u svojim ambicijama najviše oslanjati na učinak na domaćima utakmicama. Koliko će u tome uspijevati vidjet će se kada im u goste dođu ekipe koje su jače od Dubrovnika.