Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Provalio u ljekarnu, ali nije uspio ukrasti lijekove

25.10.2011. 22:00
Provalio u ljekarnu, ali nije uspio ukrasti  lijekove


Zbog provale u benkovačku ljekarnu policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 28-godišnjeg  muškarca s benkovačkog područja. Policijski službenici PP  Benkovac nad njim su dovršili kriminalističko istraživanje  nakon čega su utvrdili osnovanu sumnju da je upravo on u  subotu provalio u ljekarnu te tamo pripremio razne lijekove  koje je planirao odnijeti sa sobom, no to mu nije uspjelo.
Tijekom vikenda policiji je dojavljeno i o provali u Gorici.  Tamo je također, nepoznati lopov provalio u radne strojeve  poduzeća Stipčević d.o.o. i iz njih ukrao gorivo i razni alat.  Materijalna šteta iznosi oko 1.400 kuna. Tijekom istog  vremena provaljeno je i u Kukljici. Tamo je nepoznati  počinitelj, nakon što je ušao u mesnicu, ukrao razne suhomesnate proizvode čija će vrijednost biti utvrđena naknadno, po obavljenom popisu robe.
A s otvorenog prostora poduzeća Luka Zadar, nepoznati  lopov u noći sa subote na nedjelju ukrao je jednu paletu s  drvenom-bukovom građom, koje je bilo oko dva metra  kubična. Materijalna šteta iznosi oko 2.500 kuna.
Zbog prekoračenja brzine i nepoštivanja  znakova kažnjeno 55 vozača
Ukupno 527 vozila i vozača zaustavljeno je tijekom prošlotjedne preventivne policijske akcije Vikend, a  njih 113 uhvaćeno je u prekršaju.
Policajci su tako u petak, subotu i nedjelju alkotestirali
193 vozača, od čega je njih deset bilo pod utjecajem alkohola, jednog su zatekli za upravljačem vozila bez položenog vozačkog ispita, a jednoga bez tehničkog pregleda i  registracije. Zbog prekoračenja ograničenja brzine kažnjeno je 27 vozača, a jedan više zbog nepoštivanja postavljenih  prometnih znakova. Policajci su četri vozača uhvatili u  nepropisnom pretjecanju, a u tri dana zbog raznih prekršaja iz prometa je isključeno ukupno 12 vozača i dva  vozila.
Također, policajci su tijekom vikenda evidentirali 11 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe zadobile teže, a  sedam lakše tjelesne ozljede.
U subotu oko 22.10 sati policajci su u Gračacu zaustavili  vozača s najvećom koncentracijom alkohola tijekom provođenja akcije Vikend. Riječ je o 31-godišnjaku koji je  zaustavljen u Ulici Ante Starčevića, a napuhao je 1,97  promila zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.