Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U travnju hodočašće u Svetu Zemlju

25.10.2011. 22:00
U travnju hodočašće u  Svetu Zemlju


Župa svete  Stošije u Zadru i Putnička  agencija Ichtis Travel sa sjedištem u Splitu organiziraju  hodočašće u Svetu Zemlju od  10. do 17. travnja sljedeće  godine. Cijena hodočašća je  7.860 kuna uz mogućnost  plaćanja u ratama. Prijave se  primaju do 1. prosinca u župnom uredu Sv. Stošije. Sve  informacije o ovom duhovnom putovanju se mogu dobiti u župnom uredu Svete  Stošije na broj telefona 251  -708 ili na brojeve mobitela  098-317-729 i  091-111-24-11. Hodočašće u  Svetu Zemlju u razgovoru  nam je predstavio mons. Ivan  Mustać, župnik katedrale  svete Stošije. On je istaknuo  kako za ovo hodočašće postoji velik interes.   
– Ichtis Travel iz Splita je  agencija koja se specijalizirala  posebno za hodočašća. U organizaciji sa Župom sv.  Stošije u Zadru želimo organizirati hodočašće u Svetu  Zemlju u uskrsnom tjednu, u  proljeće kad je lijepo vrijeme,  od uskrsnog utorka. Zapravo  bismo u Jeruzalemu proveli  uskrsni tjedan, kazao nam je  mons. Mustać, dodajući da je  već utvrđen plan hodočašća te  da postoje tri načina  plaćanja.   
– Hodočasnike će sa  značenjem brojnih svetišta,  znamenitosti, crkava i mjesta  povezanih s Kristovim životom upoznati određeni bibličar, svećenik ili redovnik  koji je duže vremena boravio  u Svetoj Zemlji. Najčešće putnička agencija Ichtis Travel  pronađe jednog svećenika iz  Splita ili Zagreba koji je već  bio u Isusovoj domovini, a  hodočasnici gotovo uvijek u  sklopu putovanja mogu kupiti  vodiče na hrvatskom jeziku o  Svetoj Zemlji, zaključio je  mons. Ivan Mustać.