Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Druženje s mladima kao rehabilitacija

Autor: Valentina Mlađen

25.10.2012. 22:00
Druženje s mladima kao rehabilitacija

Foto: Marin GOSPIĆ



Svake godine u listopadu, mjesecu obilježavanja zahvalnosti za plodove zemlje, učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića u Zadru posjećuju štićenike Doma za stare i nemoćne sv. Frane kako bi se družili. I ove godine u povodu Dana kruha učenici su stigli u Dom s vrećica punih različitih pekarskih proizvoda i sa širokim osmijehom na licu.
 – Korisnici su jako zadovoljni posjetama naših gostiju, to im uvodi promjene u život, upoznaju nove ljude i to pomaže njihovoj socijalizaciji i rehabilitaciji, rekla je Ivana Boban, radno-okupacioni terapeut u Domu.
Učenici drugih i trećih razreda Medicinske škole u Dom su, osim ukusnih pekarskih proizvoda donijeli i gitaru te su zajedno sa štićenicima zapjevali poznate dalmatinske hitove. Isprva sramežljivo korisnici su se sve više opuštali te i sami zapjevali ili samo pratili pljeskanjem. Nakon stvaranja ugodne i opuštene atmosfere druženje se nastavilo i kasnije u razgovoru učenika s korisnicima te u uživanju u slasticama.
Uz korisnike Doma ovakve akcije korisne su i učenicima koji su u jutarnjim satima posjetili stacionar Doma, promatrali njegu korisnika te razgovarali s osobljem o potrebama i načinu brige za korisnike.