Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Inteligentna proizvodnja i automatizacija: težište na održivosti

Autor: Ante Rogić

25.10.2012. 22:00
Inteligentna proizvodnja i automatizacija: težište na održivosti

Foto: Marin GOSPIĆ



DAAM international je mlada organizacija, ovo je ipak 23. simpozij. Nismo stari kao crkva, ali imamo zvono – Branko Katalinić


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je otvoren 23. međunarodni simpozij DAAAM (dunavsko-jadransko udruženje za automatizaciju i proizvodnju) i 1. DAAAM međunarodna doktorska škola .
Simpozij organiziraju međunarodno udruženje DAAAM iz Beča, Sveučilište u Zadru, Tehnološko sveučilište u Beču, Sveučilište primijenjenih tehničkih znanosti u Beču te Austrijsko društvo inženjera i arhitekata. Tema ovogodišnjeg skupa je “Inteligentna proizvodnja i automatizacija: težište na održivosti”, a održava se od 25. do 27. listopada.
Za vrijeme simpozija međunarodna komisija će ocjenjivati izlagače te nagrađivati najbolje. Između ostalih nagrada, vodeći svjetski koncern u području automatizacije “FESTO” će dati vrijedne novčane nagrade mladim istraživačima i znanstvenicima. Njih se na simpoziju okupilo 28. Festo također daje i školarine doktorandima međunarodne DAAM škole, a na kraju simpozija svim polaznicima škole dodijelit će se diplome potpisane od rektora Sveučilišta u Zadru. Upravo je rektor sjedio u odboru koji je predsjedavao otvorenjem simpozija, a uz njega bili su Toni Bielić, Jože Balić, Vladimir Filaretov, Valentin Pryanichnikov, Željko Tekić, Ilija Ćosić, Franci Cus, Hong – Seok Park i Toms Torims.
Skup je tradicionalno otvorio prof. dr. sc. Branko Katalinić, predsjednik međunarodnog udruženja DAAAM izrazivši još jednom zadovoljstvo zadarskim domaćinstvom.
– DAAM international je mlada organizacija, ovo je ipak 23. simpozij. Nismo stari kao crkva, ali imamo zvono. Nadam se da ćemo biti jedna zajednica, u cijelom svijetu, poželio je Katalinić, zahvalivši rektoru Uglešiću na gostoprimstvu.