Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Lecija Matešića oko sokolovo

25.10.2016. 22:00
U Lecija Matešića oko sokolovo


U prigodi obilježavanja nadolazećeg blagdana apostola Sv. Šimuna i Jude Tadeja nebeskog zaštitnika Bokanjca i njegovih žitelja, ove je nedjelje u organizaciji Društva Bokanjac i njegovog predsjednika Ivice Mrkića te predsjednika skupštine Đina Mrkića i njihovih suradnika, na streljani letećih meta Žmirići održan tradicionalni “Kup Bokanjac 2016” u gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini trap te gađanju zračnom puškom.
U gađanju glinenih golubova u međunarodnoj disciplini trap u rangu profesionalaca i amatera nastupilo je ukupno 39 natjecatelja. Po ocjeni dvojice iskusnih sudaca Bruna Pavića i Alda Matešića prvo mjesto osvojio je Marijan Klarica, drugo mjesto pripalo je Nevenu Soriću dok je treće mjesto osvojio Ivan Pavić.
U disciplini trap u rangu profesionalaca gdje se pucalo 2 puta po 25 metaka prvo mjesto pripalo je čuvenom bokanjačkom oku sokolovu Leciu Matešiću, drugo mjesto osvojio je Marinko Matešić dok je treću poziciju (16 bodova) osvojio Ivan Matešić.
S izuzetnom se pozornošću i ove godine pratilo natjecanje žena u gađanju zračnom puškom. Najpreciznija u pojedinačnoj konkurenciji bila je Svetka Babić osvojivši prvo mjesto, druga je bila Suzana Phillips, a treća Ivana Čirjak.
U ekipnom natjecanju prvo mjesto pripalo je ekipi Bulin čije su boje branile Suzana Phillips, Doris Šandrić, Megi Rapan i Dina Kapetanović. Drugo mjesto pripalo je timu Građine za kojeg su nastupile Davorka Pavić, Nikolina Kanjer, Marina Vlajić i Luca Kanjer dok su treće bile Pčelice zujalice u sastavu Davorka Musap, Nada Puzar, Slavka Pavić i Svetka Babić.
U ekipnom gađanju zračnom puškom kod muškaraca prvo mjesto pripalo je ekipi Vrane ofucane za koju su nastupili Lecio Matešić, Ivan Matešić, Josip Pavić i Toni Mrkić. Drugu poziciju osvojila je ekipa Bokanjac1 čije su boje branili Zoran Krizman, Daniel Telesmanić, Jadran Jurin i Marinko Matešić dok je treće mjesto pripalo sastavu Manestra za kojeg su nastupili Ive Pavić, Neven Sorić i Marijan Klarica. U pojedinačnom pripetavanju najviše je pokazao strijelac Lecio Matešić, drugo mjesto pripalo je Ivanu Matešiću dok je treći bio Aldo Matešić.
Čast da najuspješnijima uruče pehare, medalje i priznanja pripala je čelnicima Društva Bokanjac Ivici Mrkiću i Đinu Mrkiću te Danielu Telesmaniću, Ervinu Mrkiću Pestiću i Željku Krizmanu.