Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Jehovini svjedoci upozoravaju: “Zadrani, spremite se za katastrofe!”

26.10.2017. 08:32
Jehovini svjedoci upozoravaju: “Zadrani, spremite se za katastrofe!”


Ovih dana na adrese Zadrana, ali i raznih institucija i medija pristiže časopis u izdanju Jehovinih svjedoka, u kojemu upozoravaju kako se svi ozbiljno trebamo pripremiti za nadolazeće prirodne katastrofe.
"Budući da nismo mogli osobno s Vama razgovarati, obraćamo Vam se ovim putem. Sudjelujemo u akciji vezanoj za informiranje javnosti o pripremi za prirodne katastrofe, te Vam želimo dati časopis koji je tiskan u tu svrhu. U njemu se nalaze praktični savjeti o tome što učiniti prije, tijekom i nakon prirodne katastrofe. Ovom akcijom želimo svim nadležnim institucijama i medijima omogućiti te korisne informacije na uvid" – stoji u popratnom dopisu koji su u ime Jehovinih svjedoka potpisale dvije Zadranke, pripadnice ove vjerske zajednice.
– Iako se nadamo da Zadar neće pogoditi ništa slično onome 11. rujna, cijenimo mudru izreku koja kaže: 'Pametan čovjek vidi zlo i skloni se' – stoji nadalje u tome dopisu koji završava porukom kako Jehovini svjedoci ovim putem "žele doprinijeti dobrobiti i sigurnosti sredine u kojoj živimo".
Na naslovnici časopisa posvećenog temi kako preživjeti katastrofu stoji naglašena poruka: "Probudite se!", a sadržaj časopisa je osim praktičnih savjeta popraćen i brojnim citatima iz Biblije.