Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jazine i dalje neosvojiva utvrda

Autor:

25.11.2008. 23:00
Jazine i dalje neosvojiva utvrda


Smatram da smo napravili odličan posao pobijedivši u četiri utakmice, jer nam je bilo najbitnije da u Jazinama ostanemo neporaženi, što smo i uspjeli, te smo uspjeli uzeti i vrlo bitna dva boda u Trogiru – kaže Bujan
Subotnja utakmica protiv Zaboka spada u kategoriju onih utakmica koje će se sigurno vrlo brzo zaboraviti, ali najvažnije da se pišu dva boda što je i bio krajnji cilj te utakmice. Pobjeda protiv Zaboka je četvrta postignuta ove sezone što je istaknuo na konferenciji za novinare trener Borik-Puntamike, Tihomir Bujan, kao optimalno ostvarenje računajući s kakvim problemima i teškim ždrijebom su se u Borik-Puntamici morali suočavati tijekom proteklih sedam kola.
– Smatram da smo napravili odličan posao pobijedivši u četiri utakmice, jer nam je bilo najbitnije da u Jazinama ostanemo neporaženi, što smo i uspjeli, te smo uspjeli uzeti i vrlo bitna dva boda u Trogiru. Odličan dojam stvara i spoznaja s kakvim smo se problemima s ozljedama morali boriti, jer praktički nijednu utakmicu nismo mogli nastupiti u kompletnom sastavu. Nema Grgurevića od početka sezone, Đugum muku muči sa svojom ozljedom te je tu i bila nekolicina novopristiglih igrača koje je bilo potrebno inkorporirati u momčad. Mogu samo čestitati igračima što su pokazali karakter iako nismo odigrali ovih sedam kola onako kako stvarno možemo i tu ima puno mjesta za popravak onog što još ne štima. Nama slijedi gostovanje u Šibeniku i domaća utakmica s Alkarom i s pet pobjeda na polovini prvenstva bilo bi puno lakše gledati prema naprijed gdje će nam i ždrijeb biti naklonjeniji nego u ovom dijelu sezone – proanalizirao je trener Bujan učinak svoje momčadi u dosadašnjih sedam kola.
Utakmicu protiv Zaboka ste odigrali bez padova u igri iako ste bili po razvoju situacije kroz tjedan prije utakmice u najvećim problemima sa sastavom dosad.
– Malo čudno, ali istinito. Dva dana prije utakmice u situaciji kada imate Đuguma i Jurjevića koji su ozlijeđeni, Pavića i Petanija s visokom temperaturom, a onda vam se pojavi Čiklić s oteknutim koljenom zapitate se kako uopće odigrati utakmicu, a kamoli kako pobijediti. No, momci su pokazali da su najbolji kad im je najteže i čestitam im na tome. Iako moram primijetiti kako je momčad Zaboka odigrala dosta anemično što je nama dosta olakšalo posao.
Kontrolirali ste rezultat skoro cijelu utakmicu, što i nije bio slučaj u dosadašnjim utakmicama.
– Na polovini prve četvrtine smo prešli u vodstvo koje nismo ispuštali do kraja i to je dokaz da smo bili bolji protivnik u toj utakmici. Ostvarili smo solidnu prednost što smo znali do kraja povećavati i nijednog trenutka pobjeda nije dolazila u pitanje. Sigurno da su i igrači Zaboka koji nisu odigrali ništa specijalno doprinijeli takvom razvoju situacije. Ali, to se može i protumačiti na način da smo odigrali dobru obranu kojom smo protivniku oduzeli svaku nadu za povratak u utakmicu.
Naijskusniji u vašem sastavu, Dundov i Žorž, su profesorski odigrali posljednju četvrtinu, dok je zanimljiv i dobar učinak Petanija.
– To sam i očekivao od Dundova i Žorža koji su upravo na iskustvo i znanje mirno priveli utakmicu kraju i u njima leži naša velika snaga. Također moram pohvaliti Petanija koji je nakon kratkog vremena provedenog s nama već pohvatao obrise naše igre, i pogotovo sam zadovoljan njegovim napadačkim učinkom, dok u obrani još ima mjesta za napredak i siguran sam da će i tu biti od velike koristi – zaključio je Bujan.