Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjeđujemo, ali igramo loše

Autor: Šime Ćurko

25.11.2008. 23:00
Pobjeđujemo, ali igramo loše


Čini mi se da osjećamo određeni pritisak rezultata, posebno nakon početne serije pobjeda, a to nam ne treba – kaže Nina Hrabrov
Nina Hrabrov, jedna od najiskusnijih u redovima odbojkašica Zadra, nije puno oklijevala; na pitanje kako je zadovoljna igrama svoje ekipe precizno je odgovorila:
– Igramo loše, makar je takvo moje mišljenje. Protiv Nove Mokošice, premda smo pobijedili 3:0, nismo bili na pravoj razini, imali smo previše loših perioda u igri i ne znam ni sama kako smo uspjeli pobijediti. Ponekad se nakon utakmica pitam kako smo uspjeli osvojiti tri boda – kritički će Hrabrov bez obzira što je sa sedam pobjeda i jednim porazom Zadar trenutačno na diobi prvog i drugog mjesta s Matijom Mesić.
– Jest, imamo tih sedam pobjeda, ali to ne znači da igramo sjajno. Lani smo igrali možda i bolje nego ove sezone iako nismo toliko pobjeđivali. Sada igramo lošije i pobjeđujemo što ne izgleda loše. No, moramo popraviti igru ako mislimo ići na prvo mjesto.
Zašto Zadar ne igra na očekivanoj razini?
– Kao da smo se sami opteretili nekim stvarima koje nas ne trebaju zamarati. Čini mi se da osjećamo određeni pritisak rezultata, posebno nakon početne serije pobjeda, a to nam ne treba.
S kojim dijelom igre Zadar ima najviše problema?
– Sve počinje od prijema, kad on nije pravi obično uđemo u seriju loših reakcija kao protiv Nove Mokošice. Kad ne ide prijem uvuče se nervoza i radimo neke pogreške koje su više posljedice psihološkog pristupa negoli toga da smo zaboravili rješavati te situacije u našu korist. Ne smijemo dopustiti da nam protivnik olako napravi seriju 8:0.
Zadar je već petu sezonu u Prvoj B ligi. Može li se reći da ponekad igrate i na rutinu.
– Istina je da neke poene osvajamo na iskustvo koje imamo. Samo, nije nam se na to oslanjati, jer će doći utakmice kad ni iskustvo neće pomoći. Uostalom vidjeli smo to u Osijeku.
U subotu Zadar odlazi u Rovinj koji je u 8. kolu doživio prvi poraz i pao na treće mjesto.
– To će biti jako teška utakmica. Očekujem da ćemo podignuti razinu naše igre i pokušati što bolje proći u Rovinju. Koliko se sjećam tamo smo do sada uvijek gubile 3:0, ne znam da smo u Rovinju ikad osvojili barem set. Idemo odigrati što bolje možemo, svaki osvojeni set bit će velika stvar.
Dosta oprezna najava.
– Iskustvo nas je tomu naučilo.
Šanse za prvo mjesto?
– Realno postoje, ali pustimo sada to. Najprije Rovinj, pa sve ostalo. Kažem, svaki pritisak za nas je nepotreban.