Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sinovčić: Tomasov odlazi na zimu

Autor: Šime Ćurko

25.11.2008. 23:00
Sinovčić: Tomasov odlazi na zimu

Foto: Vedran SITNICA



Marin Tomasov „broji sitno”. Mladi (1987.) zadarski veznjak ove zime sigurno odlazi iz Stanova. Makar je to jučer potvrdio Reno Sinovčić, čovjek koji vodi Marinovu karijeru.
– Najkasnije do nedjelje znat će se ime kluba za koji će Tomasov ubuduće nastupati. Riječ je o hrvatskom klubu, premda je Tomasov imao i ponuda iz inozemstva – kaže Sinovčić odbijajući precizirajući o kojem je o klubu riječ.
Ipak, nije teško zaključiti da se jedine realne opcije Dinamo ili Hajduk. Još prošle sezone kombinacija s Tomasovim na Poljudu izgledala je vrlo realna, ali se onda za gostovanja Dinama u Zadru u posao želio uključiti i Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik „modrih”, koji je za usluge zadarskog veznjaka ponudio dva milijuna eura.
Tomasov je polusezonu ipak odigrao u zadarskom dresu, a do oproštaja s klubom iz Stanova ostaje su mu još dvije utamice, one s Interom i Croatiom Sesvete. Uz Danijela Subašića, koji je od ljeta član Hajduka, Tomasov se posljednjih sezona isprofilirao kao najperspektivniji zadarski igrač. Dobre igre u Zadru dovele su ga u mladu reprezentcaiju, a Slaven Bilić uoči Europskog prvenstva 2008. u Austriji i Švicarskoj Tomasova je, uz Subašića, stavio na listu potencijalnih kanidadata za A selekciju. Inače, Tomasov je nogomet učio u matičnom Sv. Mihovilu kod trenera Damira Korenova, odakle je došao u Zadar. Za prvu momčad debitirao je u prosincu 2005. (trener Jakov Pinčić), a prva prava seniorska sezona bila mu je 2005./06…