Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dubrava slomljena visokim ritmom

Autor:

25.11.2009. 23:00
Dubrava slomljena visokim ritmom


Osjećali smo da će gosti malo popustiti, jer nisu imali mogućnost široke rotacije, a mi smo držali isti ritam i bilo je pitanje vremena kad ćemo otići u rezultatski plus – kaže Olivari
Dvije domaće pobjede u nizu protiv Kaštel galerije i Dubrave potvrdile su konstantnost igre Puntamičana koju su najavili još na otvaranju lige, svladavši u Jazinama favorizirane Šibenik i Split. Autoritet koji demonstriraju zeleni u svom dvorištu vrijedan je svake pohvale, što nerijetko izlazi i iz usta gostujućih trenera nakon doživljenih poraza u Zadru. Neki put se čini kao da zavide na tome što Neven Plantak ima u svojoj svlačionici momčad uvijek željnu ostaviti srce na parketu, a kad je tako, onda protivnici u 40 minuta imaju minimalne šanse za uspjeh. Jedan od takvih igrača je definitivno i ovoljetna akvizicija zelenih Šime Olivari, koji svoju posudbu iz matičnog kluba Zadra zasad vrlo uspješno odrađuje u A-1 ligi. Njegov doprinos od 12 poena (trica 3-5) protiv Dubrave bio je ključan u stizanju i preokretanju zaostatka.
– Nismo dobro otvorili utakmicu, Dubrava je vrlo brzo napravila 9:0 i trebalo je pronaći igru, pogotovo šut koji nas u tim trenucima nije išao. Odmah se vidjelo da će biti vrlo tvrdo, jer unatoč lošem šutu nismo smjeli dopustiti gostima lake poene i znali smo da će doći naših pet minuta – prokomentirao je Olivari malo lošiji ulaz u utakmicu koja je, kako je odmicala, išla lagano na mlin Puntamičana.
– Uspjeli smo do poluvremena smanjiti na samo minus dva i osjećali smo da će gosti malo popustiti, jer nisu imali mogućnost široke rotacije, a mi smo držali isti ritam i bilo je pitanje vremena kad ćemo otići u rezultatski plus. U drugom poluvremenu nas je krenuo šut i na kraju je ispao sasvim dobar rezultat.
Sve je veći vaš doprinos u igri Borik-Puntamike.
– Drago mi je da sam uspio opravdati povjerenje trenera i suigrača, jer nakon prve dvije utakmice ove sezone nije tako izgledalo. Uspio sam odigrati dobro i nadam se da će se ovako i nastaviti u sljedećim utakmicama. Normalno, da će biti nekih oscilacija, jer smo mlada momčad. Ali, naša snaga je u činjenici da nas ima dvanaest, što nam daje mogućnost održavanja visokog ritma pogotovo u obrani koja nam je zaštitni znak ove sezone.
– Sljedeći ispit spada u kategoriju najtežih. Gostovanje kod Darde na samom istoku Hrvatske. Putuje se dugo, a domaćin je trenutačno najuspješnija momčad lige koja je izgubila tek jednom u šest utakmica.
– Istina, dug je put i vrlo težak protivnik. No, ne mora to značiti ništa ako budemo na razini kako igramo u Jazinama. Pokazatelj nam je Šibenik koji ih je jedini uspio poraziti i to u njihovoj dvorani. Darda je najugodnije iznenađenje, novaci su u ligi i igraju iznad svojih mogućnosti. Imaju punu dvoranu, odličnu atmosferu i kvalitetne igrače. Ipak sve to se može s pravih 40 minuta demantirati, samo se nadam da nećemo ponoviti Zabok.