Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Netematska skupna izložba

Autor:

25.11.2009. 23:00
Netematska skupna izložba

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Povodom blagdana Sv. Krševana i Dana grada Zadra u Gradskoj loži jučer je svečano otvorena izložba Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar
Povodom blagdana Sv. Krševana i Dana grada Zadra u Gradskoj loži jučer je svečano otvorena izložba Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar.
Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj izložbi na kojoj je, kako je istaknuo predsjednik Društva Ivo Govorčin, prezentirana godišnja produkcija članova HDLU-a, odnosno 37 autora koji sudjeluju sa ukupno 61 eksponatom. Pritom su zastupljene sve tradicionalne slikarske tehnike, od ulja, temepere i akvarela, do kiparskih eksponata u kamenu, drvu, staklu.
– Ova netematska skupna izložba govori o svakom umjetniku ponaosob, o njihovim umjetničkim statusima, programima i pravcima, prezentirajući višeslojnost i osebujnost različitih likovnih kreacija, istaknuo je slikar i pjesnik Zvonko Čulina, ustvrdivši kako su, kolikogod umjetnici bili vođeni duhom individualizma, s vremena na vrijeme potrebni zajednički doprinosi, kao što je i ovaj simboličan poklon gradu i sugrađanima.
Ozbiljne napretke na zadarskoj kulturnoj sceni, uključujući pritom i područje glazbe i kazališta, zadarski gradonačelnik je posebno pohvalio. Razvoj likovne umjetnost u Zadru poticati će se stoga i dalje, kazao je Vrančić, koji je zahvalivši svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u obilježavanju Dana grada, izložbu i otvorio.