Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kalmeta: Napravljeno je najviše što se moglo

25.11.2011. 23:00
Kalmeta: Napravljeno je najviše što se moglo


Kandidati HDZ-ove izborne liste za 9. izbornu jedinicu za parlamentarne izbore koji će se održati 4. prosinca, jučer su organizirali druženje s građanima na Obali kneza Branimira u Zadru.
– Razlika između nas i kandidata svih ostalih stranaka u našoj izbornoj jedinici je u tome što svi oni u Zadar i Zadarsku županiju dolaze samo mjesec, mjesec i pol prije izbora. Neki čak ni tada, rekao je ministar Božidar Kalmeta, prvi na HDZ-ovoj izbornoj listi i nastavio:
– Treba birati ljude koji ovdje žive, kojih možete sresti na pijaci, trgu. Mi živimo život ove županije svaki dan, znamo sve njihove probleme. Ako kojim slučajem i dobiju glas u ovoj županiji, građani će ih opet vidjeti tek za četiri godine, prije sljedećih izbora. Neće ih više biti briga za ovu županiju, neće interese ovoga kraja zastupati ni u Hrvatskom saboru niti na nekom drugom mjestu, ustvrdio je Kalmeta.
Podsjetio je na namjeru Kukuriku koalicije da se ukinu županije, kako stoji u njihovom programu, i da se osnuje pet regija, među njima i regiju Dalmacija.
– Nekom smeta da je Zadar iznimno napredovao i to zbog ovakvog ustroja, dobrih načelnika općina, gradonačelnika i župana i takav sistem funkcionira, uvjeren je Kalmeta. Teško je bilo napraviti više nego je napravljeno, kazao je.
– Ljudi se pod utjecajem medija mogu pokolebati. Međutim, povijest nas uči da je SDP napustio Hrvatski sabor kad se pod vodstvom dr. Franje Tuđmana stvorala Hrvatsku. SDP je i protiv ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju. Čovjek se pita za što se oni uopće zalažu?, zapitao se Kalmeta, podsjetivši pritom kako je SDP bio i protiv Zakona o sprječavanju sukoba interesa, protiv Zakona o policiji te protiv glavnog državnog odvjetnika Bajića i ministra policije Karamarka, kao ključnih sastavnica hrvatskog puta u Europu.