Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nema do Santinija

25.11.2011. 23:00
Nema do Santinija


Posljednju domaću utakmicu u polusezoni Zadar je riješio u svoju korist i tako u tjedan dana vezao dvije pobjede s kojima mirnije može na Poljud sljedeću nedjelju, a onda i na poduži zimski odmor.
Nakon poluvoleja Santinija u 3. minuti do gola domaćih u 28. minuti jedina ozbiljnija situacija dogodila se u 15. minuti kada je najprije pogriješio Banović, a potom Jonjić. No, Šarić i Kovačević nisu iskoristili darove zadarskih igrača. Zadar se postavio napadački, koliko je to mogao s izborom igrača koje Dalibor Zebić ima na raspolaganju. Begonja je u sredini terena vukao većinu domaćih akcija, a vidljivo željan igre bio je i Josip Ivančić, koji je drugi put utakmicu počeo od prve minute. Ivančić je bio u odličnoj situaciji u 23. minuti kad je istrčao sam ispred vratara Kovačića. Gurnuo je Ivančić loptu pored Kovačića, ali lopta se otkotrljala uz lijevu vratnicu izvan granice igrališta. Da Ivančić nije zastao možda je mogao i sam skrenuti loptu u mrežu. Ipak, Ivan Santini ponovno se pokazao ključnim čovjekom u realizaciji, pogotkom za vodstvo Zadar u tom trenutku ponovno se izdvojio u redoslijedu za najboljeg strijelca Prve HNL (10 golova). Zadar je Lučko visoko napao, gosti su rijetko prelazili na zadarsku polovicu, čini se da je njihova računica bila čekanje pogreške zadarske obrane. Zadar je, kako je i najavio, prilike u napadu tražio preko bokova budući da su se gosti, očekivano, postavili vrlo čvrsto u sredini terena.
U 52. minuti 15-ak metara od zadarskog gola lopta je došla do Šarića čiji je udarac zadarska obrana uspjela skrenuti u korner. Na drugoj strani Zadar je malo usporio, Begonja se primirio, ali Zebić je ustrajao u tome da mu momčad prilike traži preko bokova. U 57. minuti nakon hrabrog ulaska Gržana prema šesnaesercu Lučkog zadarski junior izborio je slobodan udarac kojeg je izveo Vasilj. Uslijedio je snažan udarac koji je Kovačić uspio blokirati. Sa iste pozicije nekoliko minuta kasnije pokušao je Gržan, a u 60. minuti nakon kombinacije Santinija i Begonje Ćurjurić je snažno pucao sa 20 metara i za malo promašio okvir gola. Najbliži drugom golu Zadar je bio u 63. minuti kada je Con ostao sam na lijevoj vratnici, ali udarac nogom zadarskog stopera nije pronašao put do mreže. Zadar se do kraja utakmice okrenuo čuvanju rezultata. Nije to bio klasičan bunker, dijelom zbog nešto bržeg prijenosa lopte domaćih iz obrane u napad, a dijelom i zbog vrlo inertnih gostiju koji su napadački bili potpuno bezopasni. Od onoga što smo vidjeli u posljednjih pola sata vrijedi spomenuti samo odličan udarac Gržana sa 20-ak metara kojeg je Kovačić zaustavio.


 ZADAR – LUČKO 1:0


ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 500. Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6,5. Pomoćnici: Skender (Rijeka) i Žudetić (Pula). Strijelac: 1:0 Santini (28′). Žuti kartoni: Novak, Šarić, Žižić (Lučko).
ZADAR: Ježina 6, Con 6, Pezo 6, Jonjić 6, Gržan 6,5 (od 90′ Jurjević), Banović  6 (od 82′ Hajdini -), Begonja 6,5, Ćurjurić 6, Vasilj 6, Santini 6,5, Ivančić 6 (od 74′ Surać -). Trener: Dalibor Zebić.
LUČKO: Kovačić 6, Palčić 5 (od 84′ Zulim -), Žižić 5, Buden 5 (od 32′ Rogač 5), Rendulić 5,5, Kovačević 5, Burić 5, Pejić 5 (od 46′ Fuček 5), Rak 5, Šarić 5, Novak 5. Trener: Željko Kopić.




 GOL


28 – Begonja je najprije izborio ubacivanje sa strane koje su Zadrani brzo izveli. Lopta je ponovno došla do Begonje koji je s lijeve strane utrčao prema vrataru Kovačiću i ubacio u sredinu gdje se Santini odlično postavio i u padu s vrha peterca poslao loptu u donji desni kut.