Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Goran Matika i Inga Patarčić najbolji penjači

Autor: Ante Vidović

25.11.2012. 23:00
Goran Matika i Inga Patarčić najbolji penjači

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Čak četrdeset i sedam natjecatelja sudjelovalo je na ovogodišnjem trećem po redu boulder natjecanju “Sv. Krševan Open 2012.” koje je održano u boulder dvorani na Višnjiku u organizaciji sekcije sportskog penjanja Planinarskog društvo Paklenica Zadar. Sv. Krševan Open u samo tri godine pretvorio se u renomirano natjecanje na kojem sudjeluju sportski penjači iz cijele Hrvatske. Ove godine u Zadar su došli penjači iz Splita, Rijeke, Pazina i Zagreba.
– Prve godine bilo je dvadesetak natjecatelja. Njihov broj raste iz godine u godinu. Posebno nam je zadovoljstvo što ove godine imamo veliki broj natjecatelja iz Zadra, njih petnaest. To je odraz našeg kontinuiranog rada i treniranja tijekom cijele godine. Uložili smo dosta i u uređenje dvorane, kaže  predsjednik sekcije Šime Jukić.
Na ovogodišnjem Openu u konkurenciji muškaraca prvi je bio Goran Matika. Drugo mjesto osvojio je Duje Milić, a treće Luka Kivela. Kod žena prva je bila Inga Patarčić, inače i prošlogodišnja pobjednica. Drugo mjesto zauzela je Enna Peroš, a treće Gorana Skare.


Naglasak na mladima


U Sekciji sportskog penjanja PD Paklenica u svom radu posebno stavljaju naglasak na rad s mlađim uzrastima.
– U školi imamo dvadesetero djece s kojima radi profesionalni trener. Treninzi su organizirani dva puta tjedno, ujutro i navečer kako bi se prilagodili školskim obvezama djece, kaže Šime Jukić.