Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

HDZ nije za to da se prikrivaju lažni branitelji

Autor: Suzana Bandić

25.11.2012. 23:00
HDZ nije za to da se prikrivaju lažni branitelji

Foto: PIXELL



Tomislav Karamarko, prvi čovjek HDZ-a i donedavni ministar unutarnjih poslova, koji je u subotu boravio u Zadru na proslavi Dana grada Zadra, za naš list prokomentirao je stav stranke glede objave registra hrvatskih branitelja.
– Protiv sam objavljivanja liste branitelja jer to može imati razne negativne konsekvencije za ljude koji se nađu na toj listi, a koji nisu lažni branitelji. Nemam ništa protiv da se objavi lista tih lažnih branitelja. Postoje razni načini i institucije preko kojih se do njih može doći. Ako dođu do podataka o lažnim braniteljima, neka ih objave – kaže Karamarko dodajući kako se ljudi mogu naći na “tim kojekakvim listama” i zbog toga kasnije imati velike probleme.
– Pitanje je koliko još ima tih raznih suludih optužnica po raznim ladicama u Srbiji. Mi nismo za to da se prikrivaju lažni branitelji. Dapače! Ali smo protiv da se to radi na ovaj način jer mislimo da može izazvati razne nesporazume i razdor i tko zna što. Ova vlast je, međutim, spremna na objavljivanje razno-raznih lista, one koji ne plaćaju porez… To su sve razni stupovi srama. Ne znam jesu li to naslijedili iz ’45. – oglasna ploča “ti i ti nisu dobri” i tako dalje. Država ima instrumentarije za detekciju lažnih branitelja od vojne policije pa na dalje – kaže Karamarko. Upitan zna li za neki slučaj da je do sada otkriven, odgovara da ne zna ni za jedan i dodaje kako vjeruje da ih ima.
– Lažni branitelji, lažni invalidi… To zvuči atraktivno i mnogi će reći “e, mi to želimo, neka ih objave”, ali mi ne želimo. To nije dobro – zaključio je Karamarko.