Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Lavice velikog srca

Autor: Teuta Babajko Jamičić

12.08.2012. 22:00
Lavice velikog srca

Foto: Vedran SITNICA



Pokrenule smo humanitarnu akciju za opremanje igraonice na Pedijatriji koja se trenutačno preuređuje. Kako “lavica” ima po cijeloj Hrvatskoj te u inozemstvu, oprema za igraonicu stiže i poštom, kaže Đurđica Perković iz zadarskih “Lavica”, koja volontira na zadarskoj Pedijatriji


Moto sestrinstvo “Lavice” pokrenulo je humanitarnu akciju “Lavice i prijatelji, srcem za djecu” za opremanje igraonice na Odjelu za pedijatriju u zadarskoj Općoj bolnici.
Friško osnovane “Lavice”, okupljaju 50-ak ljubiteljica i vozačica motora u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji i Srbiji. U Zadru ima sedam “lavica”, koje su danas posjetile zadarski Odjel za pedijatriju, gdje se trenutačno preuređuje igraonica. “Lavice” su mališanima donijele igračke, crtane filmove, bojice, kolaže…
– Pokrenule smo humanitarnu akciju za opremanje igraonice na Pedijatriji koja se trenutačno preuređuje. Kako “lavica” ima po cijeloj Hrvatskoj te u inzemstvu, oprema za igraonicu stiže i poštom, kaže Đurđica Perković iz zadarskih “Lavica”, koja volontira na zadarskoj Pedijatriji.
Prema riječima Đurđice Perković Moto sestrinstvo “Lavice” osnovano je 23. lipnja ove godine kako bi se popularizirala vožnja motora među ženama i promocija sigurne vožnje. Osim ljubavi prema motorima, cesti i vožnji, “Lavice” se bave i humanitarnim radom.
– Ovo je naša prva humanitarna akcija. Prikupljamo igračke i opremu za igraonicu na zadarskoj Pedijatriji kako bismo našim malim prijateljima uljepšali dane koje provode u bolnici, govori Perković, dodajući da je humanitarna akcija “Lavice i prijatelji, srcem za djecu” njihov prvi korak kojim započinju svoj humanitarni rad.
Glavna sestra na zadarskom Odjelu za pedijatriju Marija Ljubičić zahvalila je Moto sestrinstvu “Lavice” što su pokrenuli humanitarnu akciju za opremanje igraonice koja se trenutačno preuređuje.
– Na Pedijatriji preuređujemo igraonicu. S radovima smo počeli prije nekoliko dana i trajat će do kraja mjeseca. Igraonice se proširuju, tako da će nakon preuređenja djeca imati više prostora za igru i to s novim igračkama koje prikupljaju “lavice”, kaže Marija Ljubičić.