Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Režan najbrži u županiji

Autor: Ante Vidović

25.11.2012. 23:00
Režan najbrži u županiji

Foto: Sebastian GOVORČIN



Bibinjski međunarodni majstor Saša Režan pobjednik je brzopoteznog prvenstva Zadarske županije koje je jučer održano u ŠK Casper povodom Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, a u organizaciji Šahovskog saveza Zadarske županije. Režan je do titule najbržeg došao uvjerljivom igrom s 8,5 osvojenih bodova iz devet kola. Na turniru je sudjelovalo trinaest igrača iz Zadra Bibinja i Privlake.
Najveća konkurencija Režanu trebao je biti velemajstor i član ŠK Casper Saša Martinović. Njih dvoje su se sastali u trećem kolu. U direktnom dvoboju dva Saše iskusni Režan slavio je nad rejting favoritom Martinovićem, nakon čega je turnir praktično odlučen. Jedini koji je oduzeo pola boda prvaku jest član ŠK Sv. Vid iz Privlake Damir Kljako. O superiornosti vodečeg dvojca nad ostalima najbolje govori činjenica da su trećeplasiranom Kljaki pobjegli za dva, odnosno 2,5 boda.
Ovogodišnje prvenstvo bilo oslabljeno jer nisu nastupili igrači ŠK Zadar Ivan Jakić, Patrick Levačić i Toni Petrušić. Naime oni su tijekom vikenda boravili u Opatiji na kvalifikacijskom turniru za ulazak u Prvu ligu, u čemu nisu uspjeli.
Poredak: Režan 8,5, S. Martinović 8, Kljako 6, Maroja 5,5, Troskot, Lasić 5, Drča, Šindija 4,5, Perinović, Kolanović 4, F. Martinović 3,5, Jurman 3, Skoblar 1,5.


ŠK Zadar bez Prve B lige


Šahisti ŠK Zadra nisu se plasirali u Prvu B šahovsku ligu na kvalifikacijskom turniru u Opatiji. Zadrani su izgubili sva tri meča. Time je prekinut niz od čak dvije godine od dvije godine bez izgubljenog meča. Za Zadar su igrali međunarodni majstor Vlado Jakovljević, fide majstor Ivan Jakić, Toni Petrušić, Marko Stipić, Josip Bubičić i Elvino Malešević Međunarodni majstor Patrick Levačić nije mogao igrati zbog poslovnih obaveza.