Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Doris Pinčić najbolja mlada umjetnica

25.11.2013. 23:00
Doris Pinčić najbolja mlada umjetnica


Mlada Zadranka ove je godine dobila glavnu ulogu u Gavranovoj predstavi “Lutka”, za koju je nagrađena, otvorila je Vinoteku, udala se, čeka dijete, dobila je angažman voditeljice na Narodnom radiju te je s kolegom Robertom Kurbašom otvorila zabavno-edukativni centar u Zagrebu


Zadranka Doris Pinčić Rogoznica proglašena je najboljom mladom umjetnicom za ovu godinu. Odlučila je tako struka na dodjeli Nagrada Hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja u 2013. godini. Pinčić Rogoznica je dobila Nagradu za mlade glumice do 28 godina za ulogu u komediji “Lutka” teatra Gavran.
– Hvala obitelji Gavran, Mladenu i Miri koji su odabrali baš mene, hvala Robertu Kurbaši koji je bio partner za poželjeti i mami i tati i mom suprugu. Nagradu posvećujem ovom dječaku koji će uskoro doći na svijet, rekla je presretna Doris koja je nakon uloge u megapopularnoj sapunici, a potom i filmu “Larin izbor” nastavila nizati uspjehe na privatnom i poslovnom planu. Naime, mlada se glumica ove godine zaručila za pjevača Borisa Rogoznicu s kojim je otvorila zajedničku Vinoteku u Sukošanu, potom je dobila glavnu ulogu u Gavranovoj predstavi “Lutka” za koju je i nagrađena, ovo ljeto je uplovila u bračnu luku te sa suprugom čeka sina. Za vrijeme trudnoće i pauziranja od glume Doris je angažirana na Narodnom radiju kao voditeljica, a nedavno je u Zagrebu s kolegom Kurbašom otvorila zabavno-edukativni centar.
Pinčić Rogoznica kaže kako za vrijeme trudnoće pauzira od glume te je za sada možemo čuti na Narodnom gdje se jako dobro uklopila.
– Nadam se da ću u budućnosti biti i više angažirana na radiju, rekla je Doris koja za sada uživa u trudnoći. A iako je ušla u šesti mjesec njezina figura još uvijek je zavidna.
– Trudnoća teče dobro, bez komplikacija i osjećam se zaista super, kaže mlada glumica koja neće dugo pauzirati od glume.
– Nakon što rodim vrlo brzo se vraćam glumačkom angažmanu i kazalištu, zaključila je još jednom zahvalivši žiriju i kolegama koji su je prepoznali i odlučili dodijeliti joj nagradu istaknuvši kako je najvrjednija nagrada ipak ona od publike, kao i njihov pljesak nakon predstave.
Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, gdje je održana dodjela, osim za najbolja umjetnička ostvarenja u 2013. dodijeljene su i nagrade za životno djelo, koje su za područje opere i drame pripale Dunji Vejzović i Editi Karađole.