Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Europskim novcem do lakšeg zapošljavanja

25.11.2013. 23:00
Europskim novcem do lakšeg zapošljavanja


Projekt “Kompetentni dionici – snažno partnerstvo” čiji je nositelj Zadarska županija s provedbom je započeo 1. listopada ove godine. Tim povodom jučer je u Velikoj vijećnici Doma županije odžana konferencija nakon koje je potpisan i partnerski ugovor, a osim Zadarske županije kao nositelja projekta, partneri u ovom projektu su Razvojna agencija Zadarske županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar.
Voditeljica projekta, ujedno i pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za razvoj i europske procese u Zadarskoj županiji Nikolina Miočić kazala je kako je cilj ovog projekta doprinijeti rastu i održivosti zaposlenosti i ljudskog kapitala u Zadarskoj županiji.
Miočić je posebno istaknula kako su uz partnere, vrlo važni i suradnici na ovom projektu, a to su zadarska Županijska komora i Obrtnička komora Zadarske županije. Projekt je vrijedan 42.347,39 eura, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 70 posto sredstava, a u ostatku sudjeluju Zadarska županija i zadarski Zavod za zapošljavanje.
Projekt je pripremljen uz pomoć partnera Razvojne agencije te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zadar, koji ujedno čine tajništvo Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.
– Zadarska županija je osnivač toga tijela koje broji 29 članova, a puni mu je naziv Partnersko vjeće za tržište rada i Razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije, pojasnio je župan Stipe Zrilić, ističući kako je upravo Zadarska županija među prve četiri županije koje su osnovale svoje Partnersko vijeće za tržište rada u Hrvatskoj.
– Provedbom ovog projekta jačat će se kapacitet lokalnog partnerstva za zapošljavanje što će se ujedno reflektirati na cijeli sustav zapošljavanja na lokalnoj razini koji se sastoji od udruga, nezaposlenih, zaposlenih, poslodavaca, javnih i obrazovnih institucija te šire javnosti. U provedbu će biti uključene i sve institucije koje su članovi Partnerskog vijeća za tržište rada i Razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije, u aktivnostima koje su namijenjene njihovom stručnom osposobljavanju i umrežavanju te aktivnim sudjelovanjem u procesu revidiranja postojeće Strategije za razvoj ljudskih potencijala Zadarske županije, istaknuo je Zrilić.