Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadarski prevrtač pokazao trideset golubova

25.11.2013. 23:00
Zadarski prevrtač pokazao trideset golubova


Udruga golubara “Zadarski prevrtač” priredila je na Poljani Ivana Pavla II. svoju tradicionalnu izložbu u povodu Dana grada Zadra.
– Naša udruga djeluje od 2006. godine i svake godine za Dan grada organiziramo izložbu. Nastojimo prikazati sve pasmine koje uzgajamo, iako je to teško jer nemamo toliko kaveza, kazao je Zrinko Ceranja, tajnik udruge. Na izložbi koja je trajala od 9.30 do 13 sati, predstavljeno je ukupno 30 golubova. Najviše pažnje privukao je golub indijski podne, koji nikad ne leti, već se samo prevrće po zemlji. Uz njega su predstavljeni zadarski golub, engleski titler…
– Izložbu najviše priredujemo radi djece, iako i odrasle zanima. Bio je doista velik interes i drago nam je zbog toga, kazao je Ceranja najavivši ujedno odlazak na godišnju izložbu u Bjelovar.
– Od 13. do 15. prosinca održat ćemo izložbu u Bjelovaru. Na ovoj smotri bude četiri do pet tisuća eksponata i drago nam je da na njoj možemo sudjelovati, a sve zahvaljujući Gradu Zadru koji nam financira autobus, istaknuo je Ceranja. Udruga “Zadarski prevrtač” okuplja 43 člana koji se sastaju nekoliko puta godišnje, uz obaveznu godišnju skupštinu.