Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Loši vremenski uvjeti omeli spašavatelje

25.11.2016. 23:00
Loši vremenski uvjeti omeli spašavatelje


Deseti dan od nestanka 81-godišnjeg Josipa Cindrića koji se u srijedu 16. studenog sa sinom uputio prema proplanku Libinje na Velebitu još uvijek nema nikakvih informacija.
Naime, otac i sin krenuli su na Velebit kako bi se sin spustio paraglajderom, s time da je stariji Cindrić trebao ostati u automobilu do sinovljevog povratka. Kako ga otac nije sačekao na dogovorenom mjestu, sin je alarmirao sve kako bi se krenulo u potragu, te je podignut HGSS i svi koji su se mogli uključiti u akciju spašavanja. Dani su prolazili i nikakvih saznanja o tome gdje bi se mogao naći nestali muškarac nije bilo, pa je i sin ovaj tjedan na svojem Facebook profilu ponudio 100 tisuća kuna oneme koji mu da informaciju o tome gdje se nalazi njegov otac.
– Tijekom dosadašnje pretrage sudjelovalo je 120 spašavatelja, 110 planinara HGSS-a, 27 pripadnika MUP-a, te još 17 potražnih pasa. Imali smo i pomoć helikoptera i to tijekom prošlog četvrtka jer su vremenski uvjeti na Velebitu bili loši, a koristili smo se i dronovima. U akciji su do sada sudjelovale ekipe HGSS iz Zadra, Splita, Gospića i Šibenika, rekao nam je Krešimir Prskalo, voditelj akcija spašavanja na Velebitu.
Kako vremenski uvjeti na nisu pogodni za potragu tijekom vikenda, akcija se nastavlja u nedjelju, kada su najavljene ekipe iz šest stanica HGSS-a, kao i veliki broj planinara.
– Unatoč tome što je teren težak jer je pun škrapa, akcija se neće obustaviti, rekao je na kraju Prskalo.