Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ostvarenje velikih snova malenog dječaka

25.12.2013. 23:00
Ostvarenje velikih snova malenog dječaka


Kakvi su to veliki snovi i mogu li se oni ostvariti, mogli su saznati posjetitelji, među kojima i velik broj djece, najnovije dramsko-plesne produkcije Plesne udruge Gesta – “Veliki snovi”. Tom je predstavom oko 160 plesačica Geste u dobi od tri do 18 godina Zadranima poželjelo sretan Božić i Novu godinu u Hrvatskom narodnom kazalištu u kojem je za ovu predstavu bila rasprodana i posljednja ulaznica.
Veliki snovi, priča je o dječaku koji kad naraste želi postati Djed Božićnjak te budan u Badnjoj noći čeka Djedicu da ga upita kako da ostvari svoj san. Njegov otac nagovara dječaka da zaspe jer mu Djed inače neće doći, no dječak je uporan pa mu otac odluči pričati priče o Čuvarima snova i o tome što se događa s našim snovima dok spavamo. Otac, inače strašno zaposlen čovjek kroz pričanje priča uvidi koliko je nedostajao svom djetetu, a na koncu se odluči obući u Djeda Božićnjaka i tako svom sinu ostvariti san i uputiti nekoliko korisnih savjeta koje će od strane Djedice zasigurno poslušati.
U predstavi se po prvi puta kroz Gestu predstavio i jedanaestogodišnji Niko Zekanović koji je za ulogu dječaka Bruna izabran na audiciji između čak sedamnaest prijavljenih, dok je njegova oca glumio Hrvoje Dukić, tekstopisac predstave. Za režiju i dramaturgiju bila je zadužena Sanja Zalović, glumica Kazališta lutaka, a autorica i koreografkinja predstave je voditeljica Geste Nena Jurišić.