Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

707 rekreativaca na biciklijadi Zadar – Vir

25.12.2016. 23:00
707 rekreativaca na biciklijadi Zadar – Vir


Božićna, 19. biciklijada od Zadra prema Viru okupila je rekordnih 707 biciklista rekreativaca razne životne dobi sa zadarskog područja, ali i iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Mađarske,BiH i Nizozemske. 
Šarena biciklistička kolona u idealnim vremenskim uvjetima otisnula se od zadarskog Branimira. Posebnu pozornost na biciklijadi je kao obično plijenila je nekolicina najstarijih biciklista Šime Bajlo (77), Vlade Periša(71), Dragica Jakovljević, Vlade Periša i Ivan Majerić(68). Također je bilo više nego zanimljivo pratiti najmlađu sudionicu Emu Eškinja staru dva i pol mjeseca, s roditeljima majkom Ninom i ocem Filipom.
Na cilj na Trgu sv. Jurja u Viru biciklisti su stigli nešto poslije 14 sati. Dočekala ih je spremna okrjepa. Uz fritule, kroštule, čajeve, kuhano vino i sokove, osoblje restorana Kotarina u velikom loncu pripremilo je oko tisuću porcija “pašta fažola” s kobasicama i suhim mesom. Kako bi štimung bio zaista blagdanski i na visini svojski se je potrudio splitski bend Tip Top.
Za sudionike kao u svom dosadašnjim biciklijadama organizirana je nagradna igra s 15 vrijednih nagrada- opremom za bicikle kacige, dresovima, majicama, rukavicama, lokoti ma, svjetlima i ostalim u vrijednosti od 7000 kuna, naravno uz glavnu nagradu, sportski bicikl marke ¨Trek¨ s 24 brzine vrijedan 4500 kuna. Brojeve natjecatelja izvlačili su Antonio Vučetić i Matea Buškulić, a glavna nagrada bicikl ovog je puta pripala Zadraninu Toniju Milkoviću.
 Biciklijadu su organizirali Općina Vir i općinsko turističko poduzeće Vir turizama, uz tehničku pomoć Biciklističkog kluba Zadar