Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Božićna događanja izvukla Biograđane iz domova

25.12.2016. 23:00
Božićna događanja izvukla Biograđane iz domova


U nizu prigodnih priredbi koje su u povodu svetkovine Božića organizirali Grad Biograd na Moru i Turistička zajednica, pet održanih božićnih sajmova i 200 besplatnih porcija bakalara podijeljenih uoči Badnjaka, drugu godinu za redom održana je Božićna večer klapa.
U čarobnoj scenografiji centralnog gradskog Parka kod autobusne stanice i crkve sv. Roka, prostoru na kojem se održavaju Božićni sajmovi, nastupile su četiri klape: Mirakul iz Vrpolja, Barone iz Šibenika te Donat i Puntamika iz Zadra.
U blagdanskom prosincu duh Božića u centar Biograda donijele su jedne od najljepših božićnih pjesama u klapskoj izvedbi. Klapa Puntamika izvela je i svoje hitove: Još me bura Velebitom nosi, Plavi anđele, U po noći, Za tebe živim ja, Divojka s otoka, Oči boje lavande…
Koncert je vodila voditeljica i animatorica Branka Pelicarić iz Radija BnM koja je uz nadahnute najave dala i kraći prikaz proslave Božića i predblagdanskih zbivanja baš onako kako se nekad slavilo u našim krajevima.
Ovom spektakularnom klapskom događanju nedostajao je tek veći odaziv publike, usprkos besplatnom ulazu i dobroj ponudi jela i pića. Doduše bilo ih je barem trostruko više nego protekle godine, njih oko 150.