Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Netko će prvi put izgubiti u Zadru

Autor:

26.01.2009. 23:00
Netko će prvi put izgubiti u Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Norvežani i Poljaci, izgleda, u Zadru su pronašli formulu uspjeha. Kako drukčije objasniti blijede igre u prvom krugu koje su prerasle u Zadru u pravu rapsodiju rukometa. Pogotovo se to odnosi na svjetske viceprvake Poljsku, koja je s dvije velike pobjede uz fenomenalnu igru došla u priliku pobjedom u trećoj utakmici izboriti polufinale, koji im je još u subotu s nula bodova na kontu izgledao kao nemoguća misija. Bogdanu Wenti, izborniku Poljske, sve je češći osmijeh na licu iako je nakon utakmice sa Srbijom istaknuo da je ritam natjecanja ubitačan za njegovu momčad.
– Sustav je grozan. U subotu smo igrali zadnju utakmicu do 22, a u nedjelju smo otvorili dan protiv Srba u 15.30. To je nehumano za igrače. Norveška je pred nama i imali smo samo dva dana za odmor. Pripremili smo se i idemo na pobjedu jer nas drugo ništa i ne ostavlja u igri za polufinale – rekao je Wenta.
U norveškom taboru svi su presretni nakon dvije teške pobjede izborene u zadarskom Višnjiku te sve najave prethodnih dana da su zadovoljni plasmanom u drugi krug i da su ovdje došli učiti, padaju u vodu. Prilika kakva im se pruža protiv Poljaka uz, naravno, pobjedu Danske nad Njemačkom ipak se ne smije propustiti. Mladi norveški izbornik Robert Hedin je nakon velike pobjede nad Njemačkom pucao od sreće.
– Jako, jako sam sretan zbog ove pobjede. Teška utakmica, a mi smo odigrali odličnu obranu i imali smo savršenog Egea na golu. Nismo ipak očekivali da ćemo pobijediti Nijemce i sada smo došli u priliku da se borimo za polufinale. Tko zna? Imamo šanse – kazao je Hedin nakon Njemačke. Dvoboj s Poljskom će Norvežanima biti jedan od važnijih u njihovoj rukometnoj povijesti.
– Došli smo u Zadar bez ijednog boda. Dali smo sve od sebe i iskoristili priliku koja nam se ukazala. Učinili smo to protiv Nijemaca i protiv Poljaka ćemo probati to ponoviti – kazao je norveški pivot Frank Loke.
Mnoštvo kombinacija u vezi s razrješenjem skupine II. Ipak će trebati pričekati kraj posljednje utakmice između Norveške i Poljske, koja će dati odgovor za putnike u polufinale i kojeg će protivnika dobiti hrvatski “kauboji”.