Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Hajduk Vlašići najbolji na Pagu,

Autor: Šime Ćurko

26.01.2010. 23:00
Hajduk Vlašići najbolji na Pagu,

Foto: Alenka FESTINI



Momčad Hajduka iz Vlašića pobjednik je Lige malog nogometa otoka Paga, natjecanja koje je održano četvrtu godinu zaredom. Ligu tradicionalno organizira Sportsko društvo Mornar iz Novalje, a ove godine okupilo se 12 momčadi s otoka Paga koje su bile podijeljene u dvije skupine. Prema pravilima za svaku je momčad mogao nastupiti samo jedan igrač koji nema prijavljen boravak na otoku Pagu. Natjecanje, koje se održavalo u dvorani u Novalji, počelo je u prosincu, a završilo je prošli vikend kada su se u finalu susreli Hajduk i Elin Južina iz Paga. Prethodno su Vlašićani u polufinalu pobijedili momčad Anselmo iz Novalje, a Južina je bila bolja od Mauna. Zanimljivo je bilo u finalu u kojem je rezultat nakon 40 minuta bio 2:2 pa se krenulo u izvođenje šesteraca. U raspucavanju je Luka Jurlina, kojeg su Vlašićani angažirali iz zadarskog Sv. Ante, bio bolji od Bože Miletića iz Elin Južine, koja porazom u finalu nije uspjela obraniti lanjsku titulu pobjednika lige. Vlašićanima je ovo drugi put u četiri godine da su prvaci, prethodno im je to uspjelo kada su se zvali Juventus. No, 2007. utemeljen je MNK Hajduk koji se od sljedeće sezone planira uključiti u natjecanje u jednoj od županijskih malonogometnih liga. Proglašeni su i najbolji pojedinci. Najbolji igrač je Ivica Radan (Hajduk), najbolji vratar je Dragan Čalić (Hajduk), najbolji strijelac Bojan Jovanović (Stara Novalja) a trofej za najkorektniju momčad osvojio je Marinero iz Madra. Za najperspektivnije mlade igrače proglašeni su Filip Cimperman (Mornar) i Mario Lazov (Antonio).
Rezultati, polufinale: Hajduk Vlašići – Anselmo 3:1, Maun – Elin Južina 1:4, finale: Hajduk – Elin Južina 8:7 (2:2); za treće mjesto: Maun – Anselmo 3:2.
Hajduk Vlašići: Jurica Žunić, Nikola Radan, Ivica Radan, Edo Komadina, Stipe Žunić, Marino Škoda, Luka Jurlina, Dragan Čalić, Mladen Čavić. Voditelj: Edo Komadina.
Redoslijed: 1. Hajduk, 2. Elin Južina, 3. Maun, 4. Anselmo, 5. Marinero, 6. David, 7. Antonio, 8. Mornar, 9. Stara Novalja, 10. Djeca ulice, 11. Barbati, 12. Povljana.