Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Slavić novi stari ravnatelj Županijske lučke uprave

26.01.2011. 23:00
Slavić novi stari ravnatelj Županijske lučke uprave


Ovo nije moja odluka već odluka Upravnog vijeća Županijske lučke uprave koje je povjerenje ponovno dalo Marinku Slaviću. Ako je Upravno vijeće zadovoljno njegovim radom, nema razloga da ja mislim drugačije, kazao je župan Zrilić. Suglasnost na odluku o imenovanju Slavića još treba dati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture


Župan Stipe Zrilić na jučerašnjem je kolegiju dao suglasnost na odluku Upravnog vijeća Županijske lučke uprave da ravnatelj ove ustanove i u sljedećem četverogodišnjem mandatu ostane Marinko Slavić.
Riječ je o redovnom imenovanju nakon četiri godine za koje je bio raspisan natječaj. Na natječaj se osim Slavića prijavio još i Bernard Luka Baraka iz Zadra.
– Ovo nije moja odluka već odluka Upravnog vijeća ŽLU-a koje je povjerenje ponovno dalo Marinku Slaviću. Ako je Upravno vijeće zadovoljno njegovim radom, nema razloga da ja mislim drugačije, kazao je župan.
Suglasnost na odluku o imenovanju Slavića još treba dati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.
Završni radovi u Luci Preko
Novi stari ravnatelj Marinko Slavić na istom je kolegiju iznio Godišnji program rada i razvoja Županijske lučke uprave za 2011. godinu.
Informirao je tako da financijski plan Županijske lučke uprave za ovu godinu iznosi 7,1 milijuna kuna od čega se očekuje 2,8 milijuna kuna vlastitih sredstava (lučke pristojbe i pristojbe za vez) i 4,2 miljuna kuna transfera od Zadarske županije kao osnivača ustanove. Od navedenog ukupnog iznosa 4,5 milijuna kuna namjerava se utrošiti za kapitalne izdatke.
 – U financijski plan nisu uračunati transferi iz Dražavnog proračuna koji bi prema našim očekivanjima trebali iznositi između 6 i 8 milijuna kuna. Kapitalni izdaci definirat će se tako izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2011. godinu, a nakon donošenja programa za usmjeravanje i raspored sredstava za razvoj otoka i priobalja od strane Ministarstva mora, pojasnio je Slavić koji je potom najavio da će za petnaestak dana započeti završni radovi u trajektnoj luci Preko vrijedni četiri milijuna kuna.
Riječ je o izgradnji deset ukrcajnih traka za 150 vozila i osam kamiona, autobusnih stajališta i rotora za izlazak iz lučkog sustava. Završni radovi potrajat će do Uskrsa, a ovaj će zahvat osigurati rasterećenje državne ceste i Trajektne luke Preko od ljetnih prometnih gužvi i blokada.
Župan je dao zeleno svjetlo na odluku UV-a Opće bolnice Zadar za nabavu uređaja za izvantjelesno razbijanje bubrežnog kamenca (ESWL – uređaj) za Odjel urologije u vrijednosti od 2.000.000 kuna. Financijska sredstva za tu namjenu osigurana su donacijama zadarskih gospodarstvenika.
 Ikić na čelu Zavoda za hitnu
Župan Zrilić u nastavku je podržao prijedlog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb da se za privremenu ravnateljicu Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije osnovanog krajem prošle godine imenuje pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Milena Ikić.
Zadatak privremene ravnateljice je da pod nadzorom osnivača obavi pripreme za početak rada ustanove, što podrazumijeva pribavljanje potrebnih dozvola za početak rada te podnošenje prijave za upis u sudski registar ustanove.
Župan je također donio odluku i o rasporedu sredstava za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina Zadarske županije.
– Ovdje je važno reći da se u odnosu na prošlu godinu sredstva za predstavnike nacionalnih manjina nisu smanjivala te kao i lani iznose 366.000 kuna. Vijeću srpske nacionalne manjine dodjeljuje se 98.000 kuna, Koordinaciji nacionalnih manjina Zadarske županije 60.000 kuna, Vijeću albanske nacionalne manjine 36.000 kuna, a predstavnicima bošnjačke, makedonske, slovenske i talijanske nacionalne manjine po 18.000 kuna.
Osigurane su i mjesečne nagrade u iznosu od 100 kuna za rad članovima i predstavnicima nacionalnih manjina čiji je ukupni iznos 100.000 kuna, pojasnila je Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove, u kojem je prijedlog za dodjelu sredstava vijećima i predstavnicima nacionalnih manjina pripremljen.