Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Travu” koristio u “terapijske svrhe”

26.01.2011. 23:00
“Travu” koristio u “terapijske svrhe”


Janković se izjasnio kako se ne osjeća krivim obrazloživši da mu je „trava” potrebna za liječenje multiple skleroze od koje boluje. Optužnicom se tereti da je prije više od deset godina uzgajao marihuanu na balkonu svoje kuće na Viru


Suđenje 37-godišnjem Zagrepčaninu Domagoju Jankoviću optuženom zbog preprodaje marihuane na Županijskom sudu u Zadru koje je trebalo biti nastavljeno u srijedu odgođeno je, jer se na zakazanom ročištu nisu pojavili sudski vještaci, a niti sam optuženi Janković.
On je naime, optužen da je 22. kolovoza 2005. godine, na balkonu svoje obiteljske kuće na otoku Viru, držao 11 stabljika indijske konoplje visine od 45 do 90 centimetara u šest posuda te više vrećica s osušenom istom opojnom drogom u količini od 157 grama. Na navode optužnice Janković je rekao kako je kriv samo zato jer je to ilegalno, ali da se ne smatra krivim jer mu je marihuana nužno potrebna jer ju koristi za liječenje multiple skleroze od koje boluje. Budući da su trojica vještaka u svojim ranijim nalazima i mišljenjima dostavljenima zadarskom sudu, osporila Jankovićevu obranu ustvrdivši kako za liječenje multiple skleroze postoji čitav niz legalnih lijekova dostupnih u Hrvatskoj, suđenje je odgođeno jer je Sudsko vijeće kojim u ovom slučaju predsjeda Dijana Grancarić smatralo da se vještaci trebaju neposredno saslušati i ispitati na raspravi.
Suđenje se nastavlja.