Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zulim ima dobre preporuke, Bugarija još ne trenira

26.01.2011. 23:00
Zulim ima dobre preporuke, Bugarija još ne trenira


Prema onome što smo čuli o Zulimu zainteresirali smo se za njegov dolazak i Hajduk nam ga je posudio na šest mjeseci – kaže Zebić


Miran prijelazni rok. Tako je bilo prošlo ljeto, tako je i ove zime. Na Stanovima nemaju velikih ambicija oko dovođenja igrača, a niti oni koji sada igraju za Zadar imaju previše želje za odlaskom.
– Ne sjećam se kada je u Hrvatskoj u jednom prijelaznom roku bilo tako malo promjena. Takvo što nije neočekivano jer se klubovi okreću domaćim igračima koji odlaze u druge momčadi samo ako je riječ o većim novčanim iznosima. S obzirom na to kakva je financijska situacija jasno je da se nikome ne trguje previše – smatra Dalibor Zebić, trener Zadra. Neke su se promjene na Stanovima ipak dogodile. Istina, minimalne. Tako su za sada četiri nova igrača u momčadi. Ovo četiri treba shvatiti uvjetno jer je Šime Maruna pola sezone bio posuđen Raštanima i on je zapravo cijelo vrijeme igrač Zadra. Nije sigurno ni hoće li ostati Ivan Matošević, vezni igrač koji je iz trećeligaša Rovinja došao na probu. Neizvjesno je i što će biti s Matom Bugarijom, napadačem, koji je do sada igrao u nižim (malo)nogometnim ligama (prošle jeseni u Zlatnoj luci). Tako smo ostali na Marinu Zulimu, 19-godišnjem napadaču, koji je došao na posudbu iz Hajduka. Splitskog, dakako. Zulim je skupio 16 nastupa za mlade prezentacije do 16, 17 i 18 godina.
– Bugarija ne trenira jer ima ozljedu stopala zbog čega ide na magnetsku rezonanciju. Vidjet ćemo kakvi će biti nalazi. Bude li nešto ozbiljnije Bugarija neće s nama putovati na pripreme u Rovinj. Matošević je od početka s nama, ima dobre trkačke sposobnosti, ali nemamo pravi dojam o tome kakav je na terenu s obzirom da nismo odigrali nijednu utakmicu. Kad je riječ o Zulimu njemu je lani istekao juniorski staž. Prema onome što smo čuli o njemu zainteresirali smo se za njegov dolazak i Hajduk nam ga je posudio na šest mjeseci. Zulimu će trebati neko vrijeme da bude potpuno spreman s obzirom da je imao nekih problema s ozljedom. No, došao je dovoljno rano da dobro odradi pripreme i uigra se s ostatkom momčadi.
Zadar tako sada ima četiri napadača. Jesenas standardnima Ivanu Santiniju i Želimiru Terkešu konkurencija će biti Franko Bilaver i Zulim, možda i Bugarija.
– Prošle jeseni nam se u jednom trenutku dogodilo da smo ostali bez napadača i to nam se više ne smije ponoviti. Ako svi napadači budu spremni imat ćemo dobru konkurenciju. Nadam se da to znači i da ćemo biti još efikasniji u nastavku sezone.
Gotovo svi igrači koji su bili na prvom treningu i dalje rade s prvom momčadi. No, jasno je da nekoliko juniora neće putovati u Rovinj.
– Ivana Šimurinu smo šest mjeseci posudili Raštanima. Očekujem da će od toga i Šimurina i Raštane imati koristi. Od aktualnih juniora računamo na Torbarinu, Anića i Sakića, za ostale ćemo vidjeti. Ako ne bude loše vrijeme u subotu ćemo odigrati međusobnu trening utakmicu nakon koje ćemo znati više oko toga tko ide, a  tko ne ide u Rovinj. Realno je očekivati da će u Rovinj putovati najviše 22 igrača i još dva vratara – zaključio je Zebić.


 OD PONEDJELJKA U ROVINJU




Zadar u Rovinj putuje u ponedjeljak 31. siječnja u 11 sati. Planirano je da Zadar u Istri odigra četiri utakmice, a prva bi trebala biti protiv Banika iz češke Ostrave. Slijede dvoboji s dva slovenska prvoligaša, Triglavom Gorenjska iz Kranja te s Rudarom iz Velenja a prije povratak u Zadar planiran je dvoboj protiv Krajišnika iz Velike Kladuše (Bosna i Hercegovina).