Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mališane oduševila “Tri praščića”

26.01.2012. 23:00
Mališane oduševila “Tri praščića”


Predstavu “Tri praščića” režirala je Milena Dundov. Nakon nedavno održanog “Sretnog kraljevića”, na daskama zadarskog Kazališta lutaka mogla bi uskoro zaigrati i “Presuda vjetra”, ali i “Drago Č. & Tvornica čokolade”


Mali polaznici  dječjih vrtića “Pčelica”, “Grigor Vitez”, “Galeb” i “Radost”  dupkom su ispunili jučer ujutro novo Kazalište lutaka Zadar. Povod su bila “Tri  praščića”, priča poznata diljem zemljaske kugle, ali i zadarskim mališanima koji su je  u izvedbi zadarskih lutkara  imali prilike pogledati već  prijašnjih godina.
Sekvence glume, plesa i  pjesme brzo su razveselile  najmlađe Zadrane, a uigrani  zadarski glumci potrudili su  se da predstava prođe glatko  kao i uvijek. Sve je, dakako,  počelo upoznavanjem triju  glavnih likova, triju praščića,  od kojih je nekima bilo više  do igre, a drugima do sigurnosti. Protiv skorog dolaska  zime i velikog prijetećeg vuka  trojac se tako odlučio boriti  svatko na svoj način, ostavljajući si vremena za igru  koliko je želio.
Prvi praščić proveo je tako  jesen igrajući se s pčelicama i  cvijećem, usput gradeći svoju  kućicu od slame. U igri i gradnji svoje kućice od pruća  jesen je proveo i drugi  praščić, dok je treći praščić to  cijelo godišnje doba proveo  gradeći svoju kuću od cigli i  kamenja, bez ijednog dana  igre. Da bi spremno u toplom  i sigurnom domu dočekao zimu pomogla mu je vjeverica,  a trud će se, kao što je poznato, isplatiti u svakom pogledu. Prvom praščiću vuk je  otpuhao kuću u dva poteza, a  svega nešto malo više truda  bilo mu je potrebno da otpuše  kuću njegova brata. Na sreću,  treća kuća od cigli i kamenja  sačuvala je svu trojicu braće,  a uspjeli su i prevariti vuka  spremivši mu kotao vruće vode nakon što se ovaj pokušao  uvući u kuću kroz dimnjak.
Zaključak – bez truda nema nagrade.
Predstavu “Tri praščića”  režirala je Milena Dundov.  Nakon nedavno održanog  “Sretnog kraljevića”, na daskama zadarskog Kazališta lutaka mogla bi uskoro zaigrati  i “Presuda vjetra”, ali i “Drago  Č. & Tvornica čokolade”.