Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Riječanima naplatiti loše dubrovačko izdanje

26.01.2012. 23:00
Riječanima naplatiti loše dubrovačko izdanje


U Jazinama nam je dužnost iskrvariti na parketu, a pogotovo kad se radi o protivniku koji nam je direktni konkurent u vjerojatnoj Ligi za ostanak


Košarkašima Sonik-Puntamike slijedi u subotu novi važan dvoboj protiv Kvarnera u Jazinama. Riječani im dolaze nakon pomalo neočekivanog poraza na gostovanju u Dubrovniku te je u mislima i željama igrača kako doći do izuzetno vrijedna dva boda. Optimizam im donosi podatak da su zeleni u Jazinama uglavnom nepobjedivi, jer su jedino u prvom kolu morali priznati poraz šibenskom Jolly JBS-u dok je ostalih pet protivnika ostalo praznih ruku. Kako bi trebalo odigrati protiv Riječana pokušao je dočarati kapetan zelenih, Marino Jurjević. Sigurno bi to trebalo biti nalik pretprošlom kolu kad je u Jazinama pao lider Split, dok bi trebalo izbjeći katastrofalno prošlotjedno izdanje iz Dubrovnika.
– Dolazi nam Kvarner nakon poraza u Dubrovniku koji nas je pomalo sve ostavio razočaranima. Očekivali smo nakon odlične igre protiv Splita u Jazinama da ćemo uspjeti povezati dvije pobjede na gostovanju u Dubrovniku, no nismo uspjeli u toj nakani. Tamo smo jednostavno podbacili kao momčad, nije bilo više raspoloženih igrača, a dopustili smo domaćinu da se razigra. Prava je šteta što nismo uspjeli stvoriti još pozitivniju atmosferu pred Kvarner, jer bi u slučaju pobjede prošlo kolo bili sada u prilici zaokružiti seriju od tri pobjede s kojom smo se mogli visoko vinuti u poretku na ljestvici.
Unatoč tom porazu u Dubrovniku, pozicija na ljestvici sugerira da se još uvijek mogu stvari ispraviti. Pod uvjetom da slavite kontra Kvarnera.
– U Jazinama nam je dužnost iskrvariti na parketu, a pogotovo kad se radi o protivniku koji nam je direktni konkurent u vjerojatnoj Ligi za ostanak. Kiksali smo u Dubrovniku te moramo ispraviti to protiv Riječana. Neće biti lako, jer smo upoznali njihovu snagu u prvom dijelu sezone kad smo u Rijeci izgubili, iako smo bili jako blizu trijumfa. Imaju nekoliko iskusnih i vrlo kvalitetnih rješenja u rosteru tako da očekujem pravu, mušku, borbenu prvoligašku utakmicu.
U Rijeci su vam velike probleme pravili Šimović i Češković. Uz njih dvojicu tu je još nekoliko igrača koji mogu itekako naškoditi vašim ambicijama.
– U Rijeci smo se odlično držali, imali smo živi rezultat sve do posljednje tri minute kada nam je zakazao šut. Tada su nas razmontirala ta dvojica, Šimović i Češković, a koliko vidim uspjeli su se pojačati s Josipom Blajićem iz Cibone. On je prije Cibone bio bitan igrač u Alkaru te je Riječanima idealno popunio mjesto organizatora igre koje im je bilo veliki problem dosada. Uz tu trojicu treba pripaziti na njihovog centra Pehara, međutim dosta toga će ovisti o nama i našem pristupu koji će vjerujem biti na razini dosadašnjih naših domaćih utakmica – zaključio je Jurjević.


 BLIJEDA FORMA




Ove sezone za razliku od prošle u kojoj su Puntamičani bili stanovnici Lige za prvaka nema te potrebne širine na klupi koja bi idealno poslužila u situacijama kad ne ide startere kao što je to bio slučaj u Dubrovniku. Dosta je igrača u zelenom taboru koji ne pružaju one partije na koje su nas navikli proteklih sezona. Među njima je i kapetan Jurjević koji se cijelu sezonu muči s formom. Za prosječno 21 minutu koliko provede na parketu kapetan je doprinosio s prosječno 7.6 poena uz 35 % za dva i 39 % za tricu.
– Ne mogu biti nikako zadovoljan onim što pružam tijekom sezone i sigurno je da svoju igru moram podignuti na višu razinu. Šuterski nisam odradio ono što se od mene očekuje. Je li to problem koncentracije ili nečeg drugoga ne znam. Nadam se samo da ću uspjeti sve to nadoknaditi suigračima u ovom krucijalnom dijelu sezone koji nam slijedi.