Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zadranin Jadran Perinić na čelu DUZS-a

26.01.2012. 23:00
Zadranin Jadran Perinić na čelu DUZS-a


– Radit ću na boljoj unutarnjoj organizaciji DUZS-a u kojoj će vatrogastvo i civilna zaštita zauzimati dominantno mjesto, zalagat ću se da se ono što do sada nije valjalo popravi, ono što valja unaprijedi, a sve na dobrobit i sigurnost građana Hrvatske – dr. sc. Jadran Perinić


U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje jučer je razriješen dužnosti dosadašnji ravnatelj Damir Trut, a novim ravnateljem imenovan Zadranin dr. sc. Jadran Perinić, dosadašnji zapovjednik postaje Gaženica JVP Zadar.
– Iskreno, nisam se bavio nikakvim kombinatorikama, ali moram reći kako mi je ovim imenovanjem ukazano veliko povjerenje. S obzirom na moje profesionalno i strukovno iskustvo, pretpostavljam kako je ministar procijenio da taj dio posla mogu kvalitetno odraditi – rekao je Perinić, ističući kako je riječ o vrlo kompleksnom području koje je od iznimne važnosti za sigurnost građana Hrvatske, te da će za svog mandata nastojati dano povjerenje i opravdati.
– Ovo je prvi put da na čelo uprave DUZS-a dolazi čovjek iz vatrogastva koje je do sada bilo malo marginalizirano. Stoga, kao novi ravnatelj radit ću na boljoj unutarnjoj organizaciji DUZS-a u kojoj će vatrogastvo i civilna zaštita svakako zauzimati dominantno mjesto. Naravno, najprije moramo vidjeti kakvo je postojeće stanje, ali svakako ću se zalagati da se ono što do sada nije valjalo popravi, ono što valja unaprijedi i to sve na dobrobit i sigurnost građana Hrvatske – obećao je nakon imenovanja Perinić.
Izborom Perinića na čelo DUZS-a zadovoljan je i njegov dojučerašnji nadređeni, zapovjednik JVP Grada Zadra i VZ Zadarske županije, Željko Šoša.
– Naravno da sam zadovoljan ovim izborom jer je riječ o vrijednoj i stručnoj osobi. To je ujedno i priznanje JVP Zadar, ali i svojevrsna pobjeda vatrogasaca da nakon višegodišnje borbe na čelu DUZS-a bude čovjek iz struke. Taj izbor opravdava i činjenica da 90 posto posla iz područja zaštite i spašavanja odrađuju upravo vatrogasci – rekao je Šoša, dodajući kako vjeruje da će ubuduće biti manje nesuglasica na relaciji vatrogastvo-DUZS.