Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nema više tuluma u Studentskom klubu

Autor: Valentina Mlađen

26.01.2013. 23:00
Nema više tuluma u Studentskom klubu

Foto: Tomislav JERAK



Troškovnik za fizičke radove već je napravljen, a u Klub se namjerava unijeti novi namještaj, uvesti struja i priključak za internet, TV plazme te brojni drugi sadržaji kako bi studenti u njemu mogli učiti, družiti se…


Najveći kamen spoticanja među studentima i upravom Sveučilišta u Zadru, ali i studentima međusobno, pitanje Studentskog kluba “Božo Lerotić”, trebalo bi uskoro biti riješeno. Naime, iz Studentskog zbora nadaju se kako će do kraja ljetnog semestra preurediti i otvoriti Studentski klub kao novi dnevni boravak za studente. Troškovnik za fizičke radove već je napravljen, a u Klub se namjerava unijeti novi namještaj, uvesti struja i priključak za internet, TV plazme te brojni drugi sadržaji kako bi studenti u njemu mogli učiti, družiti se i čitati novine, među kojima i novi studentski list, čije je pokretanje u planu.
Predsjednik Studentskog zbora Mate Vučić potvrdio je kako će se Klub adaptirati iz sredstava Zbora, ali i Sveučilišta te je rektor za tu namjenu već odobrio 70 tisuća kuna. Za konačno pokretanje cijele priče prema Vučiću zaslužno je bolje idejno rješenje, bolja komunikacija Studentskog zbora i rektora i želja da se promijeni imidž kluba.
Ovim rješenjem zasigurno će među studentima biti i puno nezadovoljnika, osobito onih koji smatraju kako bi se u Klubu trebali organizirati koncerti i druga događanja za studente. Umjesto u Klubu takva događanja trebala bi se odvijati u prostorima zadarskih kafića, a Zbor je već počeo razgovore s nekoliko zadarskih ugostitelja.
Iako pravilnik o upravljanju Klubom nije dovršen, umjesto jedne odgovorne osobe za novu opremu vjerojatno će biti odgovorno više studenata koji će dežurati u Klubu te za to primati određenu naknadu.