Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kolan ostao bez načelnika i zamjenika

26.01.2017. 23:00
Kolan ostao bez načelnika i zamjenika


Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog o istodobnom raspuštanju 12 gradskih i općinskih vijeća i razrješenju gradonačelnika, općinskih načelnika i njihovih zamjenika zbog nedonošenja  proračuna, odnosno odluke o privremenom financiranju.
Odluka se tiče gradova Daruvara, Dubrovnika, Sinja i Varaždinskih Toplica te općina Ferdinandovac, Kolan, Laniše, Milna, Sikirevci, Štitar, Velika Kopanica i Višnjan, izvijestio je ministar uprave Ivan Kovačić.
Ministarstvo je u skladu sa Zakonom o lokalnoj upravi i samoupravi  predložilo raspuštanje predstavničkih tijela i razrješenje nositelja izvršne  vlasti u njima, temeljem podataka koje su prikupili uredi državne uprave  po županijama i neposredno dostavljenih podataka Ministarstvu uprave  od samih jedinica lokalne samouprave, rekao je Kovačić.
Načelnik Kolana Šime Gligora naslijedio je na tom mjestu Josipa Zubovića, ali je baš poput njega morao otići zbog nedonošenja proračuna.  Gligora za izglasavanje proračuna nije dobio podršku većine vijećnika,  pa čak ni onih koji su ga na izborima podržali.