Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U kafiću Doma gosti imaju zadatak crtati Mona Lisu

26.01.2017. 23:00
U kafiću Doma gosti imaju zadatak crtati Mona Lisu


Noć muzeja i ove će se godine proslaviti na osebujan način u zadarskom kafiću Doma. Umjetnički zadatak gostima je nacrtati njihovu viziju najpoznatijeg Da Vincijevog uratka, Mona Lise.
– Izgleda gotovo nemoguće, ali dio pariškog muzeja Louvre preselit će se za predstojeću “Noć muzeja” izravno u zadarsku Varoš !!! Time se dio varoške mladeži i starijih sugrađana Poluotoka, a i šire, uključuje u hrvatski kulturni umjetnički trend organizacijom posebne “Noći crtanja Mona Lise”. Riječ je o “igri” urbanih umjetničkih i kreativnih događanja, u kojem svi zainteresirani mogu u posebnu kutiju postavljenu u Caffe baru “Doma” ubaciti svoj uradak na temu “U lipoj zimskoj noći odsviraj i nacrtaj Mona Lisu”, rekao je odnedavno nositelj titule Čovika godine grada Zadra, vlasnik kafića Doma Neven Kožul.
Sukladno općim kriterijima Hrvatske “Noći muzeja” posebni ocjenjivački sud vrednovat će crteže, koji se mogu predati do petka 27. siječnja u 22.59 sati, prema autorskom doživljaju Mona Lise, usklađenom s glazbenim konotacijama. Kao i mnogo puta do sada, kazao je na kraju Neno Kožul, svi sudionici i gosti doživjet će pravu atmosferu događanja u Caffe baru “Doma” u znaku izričaja “Ko ne piva, Mona Lisa nije!”