Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Etičke dvojbe u mrežnim izdanjima dnevnih listova

Autor:

26.02.2009. 23:00
Etičke dvojbe u mrežnim izdanjima dnevnih listova

Foto: Vedran SITNICA



Đorđe Obradović je udario temelje i dao poticaj budućim istraživačima novih medija, istaknuo je dr. sc. Josip Vidaković, član Stručnog povjerenstva


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru jučer je održana obrana disertacije Đorđa Obradovića. Rad pod naslovom “Etičke dvojbe u mrežnim izdanjima dnevnih listova” Obradović je branio pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Josip Vidaković, prof. dr. sc. Stjepan Malović i doc. dr. sc. Nada Zgrabljić Rotar.
Članovi povjerenstva istaknuli su u svojim ocjenama Vijeću poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zadru kako je riječ o novoj tematici kod nas.
Dr. Nada Zgrabljić Rotar u svom izvješću ističe kako je Obradović proveo uspješno istraživanje čiji rezultati znače doprinos znanosti, te je pokazao sposobnost samostalnog istraživanja.
Dr. Vidaković navodi kako je kandidat primjenom znanstvenih metoda uspješno dokazao svoju glavnu postavljenu hipotezu. Ističe kako su rezultati istraživanja nedvojbeno utvrdili potrebu uvođenja etičkih pravila u mrežna izdanja.
 – Đorđe Obradović je udario temelje i dao poticaj budućim istraživačima novih medija, istaknuo je Vidaković.
– Kao mentor sam uživao u izradi ovog rada, istaknuo je dr. sc. Stjepan Malović prilikom iščitavanja svog izvješća. U samom izvješću navodi kako je kandidat iskazao veliku zrelost prilikom izrade rada. Također, istaknuo je kako će veliku korist od ovog rada imati novinarstvo, ali i u studiranju novinarstva.
Đorđe Obradović rođen je u Dubrovniku, gdje je završio gimnaziju i višu pomorsku školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Sarajevu. Na Sveučilištu u Dubrovniku je stručni suradnik od 2004., a od 2006. asistent. Plovio je kao časnik i zapovjednik na brodovima duge plovidbe, radio je kao novinar u Dubrovačkom vjesniku. Sudjelovao je na brojnim međunarodnim znanstvenim skupovima, te je objavio više znanstvenih radova i knjiga. Akademske 2003./2004. upisao je poslijediplomski znanstveni studij iz informacijskih znanosti na Sveučilištu u Zadru.