Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kadetkinje razočarale, Mujagić igračica turnira

Autor: Šime Ćurko

26.02.2009. 23:00
Kadetkinje razočarale, Mujagić igračica turnira


Odbojkaški klub Arbanasi nastupio je treću godinu zaredom na kvalitetnom odbojkaškom turniru u Kranju. Prije dvije godine Arbanasi su osvojili drugo mjesto u konkurenciji kadetkinja, 2008. Arbanasima su pripala prva mjesta u seniorskoj i mlađekadetskoj konkurenciji, dok je 2009. izostao takav rezultat.
– Ove godine smo bili treći u obje konkurencije. S mlađim kadetkinjama nisam previše nezadovoljan, osim neočekivanog gubitka utakmice protiv Bibinja, gdje su ušle potpuno opušteno, iako smo dali šansu svim igračicama. Pobijedile su jaki domaći Triglav 2:1 te Pazin 2:1, a izgubile od nedodirljiva Kamnika 0:2 te Gorana 1:2. Zadovoljni smo i utoliko što je Enea Mujagić proglašena igračicom turnira – kaže Karlo Lisica, trener Arbanasa, koji je razočaran rezultatima kadetkinja.
– Kadetkinje su u potpunosti podbacile, a razlog leži jedino u nefokusiranosti na truniru. To se najbolje vidjelo na putu iz Zadra prema Kranju i natrag, gdje te igračice uopće nisu spomenule odbojku pa što onda i očekivati. Tehnički i taktički one i dalje igraju odlično, no upravo taj nedostatak želje doveo je do gubitka već dobivenog meča protiv Kamnika i poraza 1:2 te Kranja 0:2, gdje je ispuštena prednost od 24:20.
Nakon domaćih natjecanja za Arbanasi slijede nastupi na međunarodnom turniru u Zadru u svibnju za blagdan Gospe Loretske te mađarskom Debrecenu, Varšavi i Kamniku.
– Na te turnire vodit ćemo ubuduće isključivo djevojke koje će svojim radom i željom za pobjedama prezentirati klub na najbolji mogući način – upozorava Lisica.


 EKIPA ARBANASA


Kadetkinje: Ivka Frleta, Dolores Vučetić, Claudia Komazec, Marija Kero, Andrea Sorić, Iva Čović, Katarina Šindija, Nino Čepinac. Trener: Karlo Lisica i Rajko Petković.
Mlađe kadetkinje: Lori Nikpalj, Matea Bajlo, Katarina Kalmeta, Enea Mujagić, Renata Nikpalj, Petra Lekaj, Jelena Vukić, Luciana Vučetić, Mateo Grdović, Mateo Sertić, Martina Nekić, Silvija Moranić, a Bibinjama su posuđene: Dinea Petković, Dora Zorić. Trener: Karlo Lisica.




 GORAN S ČETIRI IGRAČICE


U Kranju su nastupile i odbojkašice Gorana i to u konkurenciji mlađih kadetkinja. Budući da je zbog bolesti i školskih obveza mnogo igračica izostalo Tomislav Šimunić, trener, u Sloveniju je poveo samo četiri igračice: Margaritu Šimunić, Teu Kero, Karlu Šaravanja i Luciju Lisica, a Arbanasi su im posudili još dvije igračice da bi uopće mogle nastupiti. Goran je izgubio od Kamina, Kranja i Pazina, a jedinu pobjedu, dovoljnu za četvrto mjesto, upisali su baš protiv Arbanasa.
– Da smo bili kompletni, sigurno bismo ostavili puno bolji dojam – kaže Tomislav Šimunić.