Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Početak u velikom stilu

Autor: Valentina Mlađen

26.02.2009. 23:00
Početak u velikom stilu

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ove godine planiramo započeti u velikom stilu. Tako ćemo za početak otići na festival zborova u San Marino, a planiramo i neka natjecanja ili u Hrvatsku ili u inozemstvo, kazala je predsjednica Društva Davorka Mezić
U prostorijama Hrvatskoga pjevačkoga glazbenog društva “Zoranić” održana je redovita godišnja skupina društva. Po običaju govorilo se o postignutom kroz prošlu godinu te o planovima za buduću kojih je za sada već dosta. Za početak su na skupštini izabrana tijela, a zatim su podneseni izvještaji o radu, financijama i planovi za budućnost koje je predstavio dirigent zbora Jurica Šoša.
Prošla godina je za društvo bila izuzetno plodna i radna. Ne samo da su slavili stogodišnju obljetnicu svoga postojanja, nego i 500. obljetnicu rođenja slavnog zadarskog književnika Petra Zoranića čije ime nose. Također, prošla godina ostala je zapažena po četiri zahtjevna koncerta i još mnoštvo manjih, što je veliki uspjeh za jedno amatersko društvo. Prošle je godine bio zapažen rad klape “Zoranić” koja je također bila veoma uspješna u svome radu. Ipak važnije od toga što je bilo prošle godine bio je plan za iduću godinu koji je već sad ambiciozan i ispunjen.
– Ove godine planiramo započeti u velikom stilu. Tako ćemo za početak otići na festival zborova u San Marino, a planiramo i neka natjecanja ili u Hrvatsku ili u inozemstvo, možda Prag, rekla nam je o ovogodišnjim planovima predsjednica društva Davorka Mezić. A osim natjecanja i festivala ove godine očekuje ih i izdavanje monografije te CD-a koji su već snimili u protekloj godini. U svom radu neće ni ove godine preskočiti odazivanje na sve koncerte u Zadru i pozive izvan županije, a obavezna je i suradnja s drugim zborovima diljem Hrvatske.
Za članove Zoranića ova godina bila je ispunjena i visokim nagradama i priznanjima pa su tako dobili brojna priznanja od Zadarske županije, zatim grb Grada Zadra i veliku povelju Kulturnog sabora Hrvatske. Iako svake godine broj članova sve više opada te sada društvo broji samo pedesetak aktivnih članova sigurno je da će i ove godine njihov rad biti zapažen i nagrađen. Nakon skupštine prisutni su se počastili domjenkom na kojem su se prisjećali prošle i kovali planove za iduću godinu.