Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Požežanke bolje od Zadranki

Autor: Šime Ćurko

26.02.2009. 23:00
Požežanke bolje od Zadranki


Drugi poraz Zadranki u Ligi za ostanak. Nakon dvije pobjede protiv Požege u prvom dijelu sezone Zadranke su sinoć uvjerljivo izgubile, premda konačan rezultat neće sugerirati da je utakmica imala i fazu neizvjesnosti, posebno pred kraj treće četvrtine kada je Zadar došao do 60:60.
– Požega je vodila cijelu utakmicu i njihova je pobjeda zaslužena. Pokušali smo u posljednjoj četvrtini brojnim prekršajima preokrenuti rezultat, ali se dogodilo sasvim obrnuto. Požega je pogađala sloboda bacanja, mi nismo i tako je razlika narasala na velikih 18 koševa – kaže Branimir Peričić koji je sinoć vodio Zadar budući da se Marija Mazija razboljela, pa je ostala u Zadru. Zadar je zakazao u najvažnijem dijelu – obrani. Znalo se da je Požega ekipa koja je “laka na okidaču”, pa su domaće tako ispalile čak 42 trice, od čega su im 15 pogodile cilj. A u ženskoj košarci je teško pobijediti kad primite 15 trica.
– Nismo imali dovoljno odgovornosti u igri u četvrtoj četvrtini. Došli smo do izjednačenja ne baš kvalitetnom igrom, mislili smo tako i završiti utakmicu, ali nije išlo. Požega je imala odličnu šutersku večer na što mi nismo imali pravi odgovor  – objašnjava Peričić.
Zadar je nakon ovog poraza dodatno otežao svoju poziciju u borbi za ostanak i u domaćoj utakmici u trećem kolu protiv Novog Zagreba, najvjerojatnije na Višnjiku, Zadranke moraju pobijediti.