Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Županijsko natjecanje iz engleskog za srednje škole

Autor: Valentina Mlađen

26.02.2009. 23:00
Županijsko natjecanje iz engleskog za srednje škole

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U Gimnaziji Vladimira Nazora jučer je održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za srednje škole. Natjecanje je obuhvatilo sve zadarske škole, a pravo sudjelovanja ostvarilo je 62 učenika drugih i 40 učenika četvrtih razreda. Program je započelo prigodnom svečanošću otvorenja u prostorijama Gimnazije Vladimira Nazora održanom za natjecatelje, njihove mentore te druge prisutne. Cijela svečanost započela je neizostanom Hrvatskom himnom u izvedbi zbora Vladimira Nazora. Uvodnu riječ dao je ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević. Izrazio je zadovoljstvo što su se učenici okupili u tolikom broju jer to govori u prilog mladima koji su i danas željni znanja i uspjeha. Poželio je svima prisutnima sreću i uspjeh na natjecanju mada je naglasio kako je i samo sudjelovanje veliki uspjeh. Samo natjecanje otvorila je predstavnica iz županije Renata Peroš također sa željama za uspjeh, a kroz cijelu svečanost zbor je izvodio uvježbane pjesme. Nakon pismenog dijela natjecanja za sve prisutne, učenike i njihove mentore profesore priređen je mali domjenak u zbornici čiji domaćin je bio sam ravnatelj Gimnazije.
U kategoriji četvrtih razreda gimnazija prvo mjesto osvojio je Dino Milačić iz SŠ “Biograd na moru” s 81 bodom. Na drugom mjestu je Antonija Bralić iz Gimnazije Jurja Barakovića, a na trećem je Antonija Burčul iz Gimnazije Franje Petrića. Od četvrtih razreda ostalih srednjih škola na prvom mjestu je Emina Kalaba  iz HTU sa 65 bodova, na 2. Mikela Cvitanović iz Tehničke škole i na trećem Hrvoje Itković iz Pomorske škole.
Prvo mjesto drugih razreda gimnazija osvojila je Ivana Dora Pupovac iz Gimnazije Jurja Barakovića s 91 bodom, 2. Nina Maštruko, a 3. Martina Grubar, obje iz Gimnazije Franje Petrića. Prvo mjesto drugih razreda ostalih srednjih škola osvojila je Bruna Marinović iz HTU s 85 bodova, 2. Marko Perović iz Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, a 3. Kristina Milat također iz Hotelijersko-ugostiteljske i turističke škole.