Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HEP nije uputio zahtjev za poskupljenjem struje

Autor: Hina (H)

26.02.2010. 23:00
HEP nije uputio zahtjev za poskupljenjem struje

Foto: Zvonko KUCELIN



Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas kako će Vlada, ako i kad joj HEP pošalje zahtjev za povećanjem cijene struje, taj zahtjev razmotriti, te pri tome voditi računa da se zaštite najosjetljiviji slojevi hrvatskog društva.
“Nema još zahtjeva HEP-a. Ako i kada zahtjev iz HEP-a dođe, onda ćemo ga na sjednici Vlade razmotriti”, kazala je premijerka u Krapini, odgovarajući na pitanje novinara hoće li poskupjeti struja.
Kosor je naglasila kako će Vlada zahtjev, ako i kada dođe, razmatrati “vodeći računa o načinima na koje bi se moglo zaštititi najosjetljivije skupine u hrvatskom društvu”.
Novinare je zanimalo i znači li jučerašnja premijerkina izjava u Mostaru – gdje je poručila da hrvatska Vlada neće iznevjeriti Hrvate u BiH u izmjenama Ustava RH i zakona o prebivalištu – da će ostati mogućnost dvojnog prebivališta.
“Ne. Ne, to znači upravo ono što sam i rekla, da nema straha da ćemo iznevjeriti našu ustavnu obvezu o brizi o Hrvatima izvan domovine, posebno o Hrvatima u BiH”, rekla je Kosor.
“To apsolutno ne znači da će se ispuniti ono što bi neki htjeli, i ono što se zapravo širi kao dezinformacija kroz lošu interpretaciju izmjena i dopuna zakona (o prebivalištu)”, istaknula je premijerka Kosor.