Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Plinska boca 770 kuna

Autor: Elza Radulić-Toman

26.02.2010. 23:00
Plinska boca 770 kuna


Cijena je zaista paprena. Ova boca stoji 770 kuna! Toliko treba platiti kad ju se kupi, ali ako se prodavaču ostavi stara narančasta (čelična) boca, koja vrijedi 470 kuna, za novu treba dodati još 200 kuna
Glavna hrvatska plinska tvrtka Pro plin građanima je ponudila nove plinske boce za korištenje u domaćinstvima. Riječ je o plinskim bocama tzv. kompozitnim (valjda zato što je sastavljena od dva dijela), a čija je glavna odlika da ne može eksplodirati. Za razliku od starih boca, koje su nemalo puta eksplozijom izazvale tragedije.
Nova kompozitna boca teška je 5,3 kilograma, a puna sadrži 10 kilograma plina. Reklamiraju je i pod sloganom “Digni me”, kako bi se kupci uvjerili da nije teška. No, reklamiraju je i podacima da je vidljivo i golim okom koliko je u njoj još preostalo plina, ne korodira, čak ni u vanjskim uvjetima, te kao najvažnije, da ni prilikom požara neće eksplodirati.
Sve je to dobro, ali njezina cijena je zaista paprena. Ova boca stoji 770 kuna! Toliko treba platiti kad ju se kupi, ali ako se prodavaču ostavi stara narančasta (čelična) boca, koja vrijedi 470 kuna, za novu treba dodati još 200 kuna. Naravno, dodatno se plaća i sadržaj boce. Dakle, boca plina za većinu umirovljenika u ovoj zemlji stoji više od pola mirovine!