Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Plava zgrada postaje – narančasta

26.02.2012. 23:00
Plava zgrada postaje – narančasta


Plava zgrada investitora Tomislava Galića ovih dana dobiva novu boju – narančastu. Nakon postavljanja skela došlo je i do promjene boje fasade, pa će primjer za bespravnu gradnju u Zadru otići u povijest, zajedno s podnošenjem zahtjeva za legalizaciju kojeg je Galić možda već i podnio.
Iako iz Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja nisu potvrdili da je Galić podnio zahtjev za legalizacijom svog zdanja, teško je vjerovati da bi je “farbao” da nije u tom postupku. Iako je Galić svima koji su kupili stan nakon prijetnji o rušenju ponudio povrat novca, zamjenski stanom u Kožinskim apartmanima ili na Relji, dio njih zbog povoljne cijene nije pristao na ponudu, već je čekao situaciju kakva se sada događa.
Svi stanovi su upisani na investitora, no to ne odgovara stvarnom stanju. Kako nam neslužbeno kaže jedan od vlasnika stanova koji nije pristao na povrat novca, očekuje se da će vrlo skoro zgrada biti legalizirana, te bi vlasnici napokon trebali formalizirati svoj status i useliti u zgradu.