Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prvi doktorski studij diplomacije u Hrvatskoj bit će u Zadru

Autor: Ante Rogić

26.02.2013. 23:00
Prvi doktorski studij diplomacije u Hrvatskoj bit će u Zadru

Foto: 057info



Nakon odluke o pokretanju doktorskog studija, Senat imenuje recenzente za ocjenu poslijediplomskog doktorskog studija
Senat Sveučilišta  u Zadru na zadnjoj je sjednici  donio odluku o pokretanju  doktorskog studija “Diplomacija i međunarodni odnosi”, potvrdio nam je rektor  Ante Uglešić. Nastavak je to  priče o studiju diplomacije na  Sveučilištu u Zadru, koji je  izazivao mnoge prijepore. Riječ je tek o pokretanju studija, što znači da Senat uzima  u obzir predloženi program te  imenuje recenzente za ocjenu poslijediplomskog doktorskog studija. Nositelj projekta je Studij diplomacije –  Dubrovnik International  University, čiji je predsjednik  nekadašnji ministar vanjskih  poslova Miomir Žužul.
– Senat predlaže recenzente i imenuje najmanje dva,  jednog domaćeg, a drugog  inozemnog. To je, također  učinjeno na zadnjoj sjednici.  Recenzenti će dostaviti potpisane ocjene koje će se razmotriti na Senatu. Ako budu  pozitivne, doktorski studij će  zaživjeti po istoj proceduri  kao i svi drugi doktorski studiji – otvaranjem natječaja,  primanjem doktoranada i  daljnjim obrazovnim i istraživačkim procesom, što je  obilježje doktorskih studija,  kazala nam je prorektorica  Sveučilišta u Zadr dr. sc. Dijana Vican.
Otprilike prošle godine u  ovo vrijeme donosio se na  Sveučilištu u Zadru Pravilnik o poslijediplomskim studijima. U vrijeme rasprave na Senatu buru je  podignuo studij  Humanističke  znanosti, jer je  bilo prigovora  da nema odjela  koji je nositelj  tog studija, a  krade doktorande drugim poslijedipomskim doktorskim studijima.
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU